Franču aktieri ieņem teātri, protestējot pret pabalstu samazināšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Izklaides industrijas darbinieki kopš svētdienas ieņēmuši vienu no Francijas pazīstamākajiem teātriem, tādējādi protestējot pret iespējamo atalgojuma samazināšanos.

Vairāki desmiti protestētāju svētdien ieņēma «Odeon» teātri Parīzē. Citviet Francijā jau veiktas līdzīgas akcijas, kurās piedalās māksliniecisko un kultūras profesiju pārstāvji ar nepastāvīgiem ienākumiem. Viņi līdz šim paļāvušies uz dāsniem bezdarbnieku pabalstiem laikā, kad ar savu profesiju nevar nopelnīt.

Starp protestētājiem ir franču aktrise Izabella Ipēra (Isabelle Huppert), kurai otrdien paredzēts spēlēt izrādē «Phaedra» (attēlā). Teātra vadība aģentūrai AFP apstiprināja, ka neplānojot atcelt izrādes.

Teātri un arodbiedrības pagājušajā mēnesī vienojās par valsts pabalstu budžeta samazināšanu par 208 miljoniem eiro, taču aktieri un citu profesiju pārstāvji atsakās samierināties ar lēmumu.

Kāds protesta dalībnieks ar skaļruni no teātra terases žurnālistiem paziņoja, ka teātra «okupēšanas» mērķis esot protestēt pret sarunām par pabalstu samazināšanu.

«Mēs izmantosim «Odeon» teātri, lai diskutētu, pētītu un analizētu šīs sarunas,» teica cits protestētājs.

Līdzīgas akcijas notikušas Tulūzā, Bordo, Kānā un Aviņonā.

1968. gada maija protestos «Odeon» teātri ieņēma studenti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu