Rīgā ar monoizrādes «Vēstule cilvēkam» viesizrādēm viesosies Barišņikovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgā savas pasaules turnejas laikā ar savas jaunās monoizrādes «Vēstule cilvēkam» («Letter to a Man») viesizrādēm viesosies baletdejotājs un aktieris Mihails Barišņikovs, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Tija Ezeriņa.

Iestudējums tapis kopdarbībā ar pasaulslaveno režisoru un amerikāņu avangarda klasiķi Robertu Vilsonu. Izrādē Barišņikovs atveido 20.gadsimta izcilāko baletdejotāju Vāclavu Ņižinski.

Izrāde «Vēstule cilvēkam» ar lieliem panākumiem pērn jūlijā piedzīvoja pirmizrādi Itālijā.

Šogad tā turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Latvija.

Iestudējuma pamatā ir izcilā poļu izcelsmes krievu baletdejotāja un horeogrāfa Ņižinska dienasgrāmatas, kas sarakstītas 1919.gadā, dokumentējot mākslinieka pārdzīvojumus un izgaismojot viņa garīgās veselības sabrukumu. Ņižinskis mira 1950.gadā pēc vairāk nekā 30 psihiatriskajā slimnīcā pavadītiem gadiem.

Plašāk par gaidāmajām viesizrādēm stāstīs preses konferencē, kas notiks trešdien, 18.maijā, plkst.12 viesnīcā «Hotel Bergs». Pasākumā piedalīsies Barišņikovs un «Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda» valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu