Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Barišņikova monoizrādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien plkst.10 «Biļešu servisa» tīmekļa vietnē «bilesuserviss.lv» sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz augustā Rīgā gaidāmajām Mihaila Barišņikova monoizrādēm «Vēstule cilvēkam», informēja «Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda» valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars.

Uz izrādēm 3., 4. un 7. augustā biļešu cena būs no 30 līdz 200 eiro, savukārt uz izrādēm 5. un 6.augustā biļetes varēs iegādāties par 70 līdz 250 eiro.

Krievijā biļetes būs nopērkamas vietnē «www.kassir.ru».

Izrāde, kuras pamatā ir izcilā baletdejotāja Vāclava Ņižinska dienasgrāmatas un kura pirmizrādi piedzīvoja pērn Spoleto, Itālijā, šogad turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Barišņikova dzimtā Latvija.

Monoizrādi «Vēstule cilvēkam» īpaši Barišņikovam radījis ikoniskais avangarda teātra režisors Roberts Vilsons. Iestudējums balstīts uz Ņižinska autobiogrāfiskajiem tekstiem, kurus adaptējis Derils Pinknijs.

Savā slavas virsotnē Ņižinskis (1889-1950) tika atzīts par vienu no izcilākajiem Rietumu kultūras baleta māksliniekiem. Ņižinskis bija arī slavenās Sergeja Djagiļeva Krievu baleta trupas dalībnieks un modernā baleta horeogrāfijas pamatlicējs. Viņa sākotnējie darbi bija «Fauna diendusa» un «Svētpavasaris». Trešajā gadu desmitā Ņižinskim parādījās garīgas problēmas, tādēļ viņa dienasgrāmatas, kas tapušas laikā no 1919.gada 19.janvāra līdz 4.martam, dokumentē un izgaismo jaunā vīrieša garīgās veselības sabrukumu.

«Vēstule cilvēkam» nav biogrāfiska izrāde par Ņižinski. Izrāde ir par cilvēka pārdzīvojumiem, attiecībām ar viņa mākslu, Dievu, ģimeni un dvēseliskajām dilemmām.

«Vēstules cilvēkam» viesizrādes organizē «Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds» sadarbībā ar Aleksandru Šenkmanu un kompāniju «Riga Art Festival».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu