Singapūrā no «Nožēlojamo» iestudējuma izņem skūpstu starp diviem vīriešiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Singapūrā no teātra izrādes «Les Miserables» («Nožēlojamie») iestudējuma izņemta aina ar divu vīriešu skūpstu, par ko saņemtas skatītāju sūdzības.

Dziesmas «Beggars at the Feast» laikā viesnīcnieks aši saskūpstās uz lūpām ar viesi. Producenti nolēmuši izņemt ainu no izrādes, jo saņēmuši brīdinājumu, ka tajā turpmāk varētu ielaist tikai pilngadīgus skatītājus.

Izrādes veidotāju pārstāvis Mozess Laijs sacīja, ka komiskā aina no 3.jūnijā vairs netiekot spēlēta izrādē.

«Viendzimuma skūpsta iekļaušana scenārijā netika uzsvērta, kad tas tika iesniegts izvērtēšanai aģentūrā MDA,» paziņoja valsts regulators, piebilstot, ka tā «rīkosies» pret licencēšanas noteikumus pārkāpušajiem producentiem.

Aģentūra atsaucas uz noteikumiem, ka visām vecuma grupām apstiprinātās izrādēs nevarot tikt «reklamēti jautājumi vai dzīvesveids, kas ir pretrunā ar vispārpieņemtām sociālajām normām».

MDA izskata visas teātra izrādes, kas tiek izrādītas Singapūrā. Par licencēšanas noteikumu pārkāpumiem draud sods līdz 10 000 ASV dolāriem (8900 eiro).

Cenzūra Singapūrā pēdējos gados kļuvusi mazāk stingra, taču cenzori joprojām bargi vēršas pret darbiem, kuros apspēlēts homoseksuālisms vai vietējā politika.

Ainas izņemšana no izrādes «Nožēlojamie» saniknojusi Singapūras mākslinieciskās aprindas.

«Varētu domāt, ka skūpsta izņemšana no izrādes ir uzvara pār LGBT un liberāļiem, bet patiesībā tas nav nekas vairāk par neizglītotības un histērijas triumfu pār veselo saprātu un veselīgu refleksiju,» sociālajā tīklā «Facebook» norāda singapūriešu dramaturgs Alfians Sāts.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu