Vasarīgais vakars Teātra muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašā vasaras viducī, 14.jūlijā no plkst. 16.00 līdz 21.00, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs ielūdz rīdziniekus (īpaši Āgenskalna iedzīvotājus) apmeklēt muzeju un speciālistu vadībā skatīt muzeja ekspozīciju un izstādes. Bērni, skolnieki un vecākā gada gājuma cilvēkiem bez maksas, bet visi pārējie par 1 EUR varēs iepazīt pirmo latviešu teātra inscenētāju Aleksi Mierlauku, daudzpusīgo mākslinieku Romānu Sutu un scenogrāfu un filmu mākslinieku Laimdoni Grasmani viņiem veltītajās jubileju izstādēs.

Un ne tikai! Plkst. 18.00 kādreizējais Monreālas Latviešu teātra administratīvais vadītājs Edvīns Skapsts dāvinās muzejam Sudraba kausu, kuru 1949. gada 22.oktobrī pēc Mārtiņa Zīverta lugas «Ķīnas vāze» pirmizrādes Monreālas latvieši palīdzības biedrībā saņēma aktieru ansamblis. Uz kausa ir iegravēti ievērojamu latviešu aktieru vārdi: Irma Graudiņa, Alma Mača, Zaiga Lepnis, Elvīra Līcīte, Gunārs Vērenieks un citi. Apmeklētājiem būs iespēja iztaujāt senā un nozīmīgā notikuma aculiecinieku.

Līdzās šim kausam, apmeklētājiem būs arī ekskluzīva iespēja tikai šajā vakarā redzēt aktrises Dzidras Ritenbergas slaveno Venēcijas XVIII kinofestivāla Volpi kausu, kas viņai 1957. gadā tika piešķirts par titullomu filmā «Malva», aktiera un režisora Ernesta Feldmaņa Francijas republikas Akadēmijas Palmas ordeni (1930) un pirmā Dailes teātra scenogrāfa un teorētiķa Jāņa Munča augstāko apbalvojumu Parīzes Starptautiskajā mākslas un tehnikas izstādē 1937. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu