Dokumentālā dejas izrāde «I Am A Really Shy Person»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

30. jūlijā Cīravā brīvdabas pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Kristīnes Brīniņas dokumentālā dejas izrāde «I am a really shy person» (tulk. «Es esmu ļoti kautrīgs cilvēks»). Izrāde tapusi iedvesmojoties no diriģenta Andra Nelsona, vērojot viņu darbībā un klausoties intervijas. Šobrīd Kristīne diriģentu varētu dēvēt par savu varoni un tas, ka Nelsons tieši šogad ir saņēmis prestižo «Grammy» mūzikas balvu ir tīrā sagadīšanās.

«Man šķiet, ka katrs dzīvē ir sastapies ar kāda cita izteiktiem vārdiem, kas precīzi pauž to, ko jūs domājat, bet ko nebijāt paguvuši noformulēt un apzināt. Tāda pieredze dāvina iespēju sastapties pašam ar sevi,» atzīst horeogrāfe. Kristīni dziļi aizkustināja mākslinieka atklātība, vienkāršība un mīlestība pret to, ko viņš dara un viņai radās vēlēšanās spēt tikpat dabiski un vienkārši runāt par sevi un savu aicinājumu. Nelsona pārdomas ir precīzi izteikušas mākslinieces personīgās izjūtas un iemeslus, kādēļ viņa nodarbojas ar savu profesiju - deju. Izrādes stāsts nav par karjeras panākumiem, bet par spēju būt ar atvērtu sirdi. Ar teksta, mūzikas, ķermeņa valodas un fantāzijas starpniecību horeogrāfe centīsies iemiesoties apbrīnotajā māksliniekā, ar cerību tajā saskatīt sevi. Domājot par diriģenta un orķestra attiecībām, Kristīne vēlas, lai izrāde ir ne tikai personīgs stāsts, bet, lai tā ir arī aicinājums skatītājiem pievērst uzmanību kustībām un darbībām, ko mēs izpildām ikdienā un kādu «skanējumu» tās rada sabiedrībā un notikumos ap mums.

Ideja, koncepts, horeogrāfija, izpildījums: KRISTĪNE BRĪNIŅA

Producents: PIGEON-BRIDGE, līdzproducents: CITA ABRA

Brīvdabas pirmizrādes 30.jūlijā tikšanās vieta autobusa pietura «CĪRAVA» plkst.20.30. Ieeja BEZ maksas. Aicinām skatītājus sagatavoties izrādes norisei dažādos laikapstakļos.

Nākamās izrādes: 6.augustā, Starptautiskajā mūzikas festivālā «Laba Daba» Ratniekos, 31.augustā projektā «Jauna deja jaunā vietā» koncertzālē «Lielais Dzintars». Oktobrī izrādes Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu