Top izrāde par Jani Rozentālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izrāžu ciklā par Latvijas māksliniekiem Kolekcija. Viencēlieni. Klasiķi pirms klasikas. top izrāde par gleznotāju Jani Rozentālu (1866 - 1917). «No Rozentāla.» Pirmizrāde paredzēta 6. septembrī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā Jaņa Rozentāla jubilejas izstādes laikā.

Izrāde papildinās Jaņa Rozentāla 150. jubilejas gada norises un tās komanda ir - dramaturgs Ivo Briedis, režisore Paula Pļavniece, aktieri Jānis Znotiņš un Rūta Dišlere (VDT), scenogrāfe un kostīmu māksliniece Liene Pavlovska.

Iecere īstenot izrādi par gleznotāju Jani Rozentālu ir likumsakarīgs turpinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonda iestrādnēm un jau īstenotajām izrādēm šajā virzienā - veidot stāstus teātra valodā par spilgtām personībām Latvijas kultūrā un mākslā.

Pirmizrāde paredzēta š.g. septembrī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā Jaņa Rozentāla jubilejas izstādes laikā.

Īsteno nodibinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonds / www.kulturmarka.lv

Teātra izrāžu producēšanā MMAF darbojas kopš 2008. gada, kad tapa izrāde par preses karalieni Emīliju Benjamiņu «Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam». Jau, sākot ar šo izrādi, MMAF interese un «specializācija» iezīmējās - veidot stāstus teātra valodā par spilgtām personībām Latvijas un Rīgas kultūrā un mākslā.

Šādā kontekstā tapa skatītāju un nozares speciālistu cildināta izrāde par gleznotāju Jāni Pauļuku «Pauļuks. Rāmji», kas 2010./2012. gadu sezonā tika izrādīta izstāžu zālē «Arsenāls». Turpat sadarbībā ar Māru Ķimeli notika atjaunotā «Parīze-Rīga-Parīze» par izcilo mākslinieku pāri Rūdolfu un Elvīru Piņņiem., 2014.gada gada sākumā izstāžu zālē Arsenāls pirmizrādi piedzīvoja izrāde par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu «PADEGS un PADEGS», bet 2016. gada sākumā - izrāde par gleznotāju Ugu Skulmi «Uga Skulme. Ceļojums uz vietas»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu