Latvijas Nacionālā teātra pagājušās sezonas labāko aktieru balvas tiek Cīrulei un Anžem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien svinīgās sezonas atklāšanas sanāksmē pasniegtas tradicionālās teātra balvas, un Elzas Radziņas kulonu saņēma pagājušās sezonas labākā aktrise Agnese Cīrule, savukārt Kārļa Sebra gredzens tika pagājušās sezonas labākajam aktierim Uldim Anžem.

Cīrule Radziņas kulonu saņēma par līgavas lomu izrādē «Asins kāzas» un Deas lomu izrādē «Cilvēks, kas smejas», savukārt Anžem Sebra gredzens ticis par Lāčplēša lomu izrādē «Uguns un nakts».

Par spožu atgriešanos teātra profesijā īpaša atzinība tika Valdim Lūriņam par Andrē lomu izrādē «Ak, tētīt...».

Savukārt Veltas Līnes ceļojošā balva Antas Klints gredzens - par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā - tika Evijai Skultei par Ebijas lomu izrādē «Mīla zem gobām».

Savukārt aizvadītās sezonas Gada izrādes balva tikusi Lielajā zālē iestudētajai «Uguns un nakts» - režisors Viesturs Kairišs, bet mazajos laukumos izrādei «Zēns» - režisors Elmārs Seņkovs.

Aizvadītās sezonas nodarbinātākie aktieri ir Līga Zeļģe, Agnese Cīrule, kā arī Kaspars Aniņš.

Tikmēr aizvadītās sezonas labākie tehniskie darbinieki - grāmatvede Inga Brasliņa, videomāksliniece Linda Ģībiete, skaņotājs Jānis Lide, kā arī butafors Aigars Tafkins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu