Izraudzīta jaunās sezonas «Spēlmaņu nakts» žūrijas komisija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valdes sēdē apstiprināta jaunās gada balvas teātrī «Spēlmaņu nakts» žūrijas komisija, kas izvērtēs 2016./2017.gada sezonas jauniestudējumus, aģentūru LETA informēja LTDS radošo projektu koordinatore Undīne Preisa.

Jaunajā sezonā «Spēlmaņu nakts» žūrijā darbosies teātra kritiķes Edīte Tišheizere, Henrieta Verhoustinska, Silvija Radzobe un Valda Čakare, kā arī teātra kritiķis Atis Rozentāls.

Saskaņā ar Latvijas profesionālo teātru jauniestudējumu skates nolikumu kandidātus darbam žūrijas komisijā izvirza Latvijas profesionālie teātri, Starptautiskās teātra kritiķu asociācijas Latvijas nodaļa, LTDS valde un Kultūras ministrija.

Žūrijas komisijas darbs sākas līdz ar jaunās teātra sezonas sākumu, noskatoties vairāk nekā 100 jauniestudējumus, un sezonas noslēgumā, īsi pirms Jāņiem, tiek izvirzīti pretendenti «Spēlmaņu nakts» balvām 17 kategorijās.

«Spēlmaņu nakts» 2015./2016.gada sezonas jauniestudējumus vērtēja žūrija, kuras priekšsēdētāja bija teātra kritiķe Maija Uzula-Petrovska, kā arī žūrijā darbojās teātra kritiķe Mārīte Gulbe, Silvija Radzobe, Līga Ulberte un teātra kritiķis Atis Rozentāls.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu