Tiešraide: informē par Dailes teātra jaunās sezonas aktualitātēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/Dailesteatris

Šodien plkst. 15 Dailes teātra kafejnīcā «Epikūra dārzs» notiks preses konference, kurā informēs par Dailes teātra 2016./2017. gada sezonas aktualitātēm. Vēro preses konferenci tiešraidē.

Par gaidāmajām teātra aktualitātēm stāstīs Dailes teātra direktors Andris Vītols, mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers, mārketinga un komunikācijas direktore Indra Rubene-Vilipsone, kā arī režisori Dmitrijs Petrenko, Genādijs Ostrovskis, Laura Groza-Ķibere un Vladislavs Nastavševs. Piedalīsies arī Dailes teātra ģenerālsponsora AS «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Jau ziņots, ka Dailes teātris jauno teātra sezonu atklās 31.augustā ar pirmizrādi bērniem «Toma Sojera piedzīvojumi», kuru veido režisors Dmitrijs Petrenko. Izrāde Dailes teātrī būs skatāma 31.augustā un 1.septembrī, un abas dienas notiks arī pasākums «Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!».

Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib kā labāk, bet sanāk - kā nu kuro reizi. Kopā ar saviem labākajiem draugiem - bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu - Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

Lomas izrādē atveidos Lauris Dzelzītis, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Esmeralda Ermale, Ērika Eglija, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Sarmīte Rubule, Artūrs Dīcis un Artis Robežnieks.

Iestudējuma scenogrāfe ir Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece - Baiba Litiņa, komponists - Reinis Ozoliņš, bet dramatizējumu veidojusi Justīne Kļava.

21.septembrī paredzēta Robēra Tomā kriminālās komēdijas «8 mīlošas sievietes» pirmizrāde, kuru iestudē režisors Dž.Dž.Džilindžers. Režisors Vladislavs Nastavševs iestudēs Mihaila Kuzmina «Peldošie-ceļojošie. 2.daļu», kam dots žanra apzīmējums «mīlas trīsstūri, četrstūri un piecstūri 20.gadsimta sākumā». Oskara Vailda drāmu «Doriana Greja portrets» veidos Laura Groza-Ķibere, Dž.Dž.Džilindžers iestudēs Noras Ikstenas lugu «Koraļļu pils», bet jaunās sezonas pēdējais jauniestudējums Lielajā zālē būs Prospēra Merimē «Karmena», kuru veidos Rolands Atkočūns, tā pirmizrāde plānota 26.maijā.

Jau 18.septembrī gaidāma pirmā pirmizrāde Mazajā zālē - ar psiholoģiskās drāmas «Mīļākais» jauniestudējumu Dailes teātrī atgriezīsies režisors un dramaturgs Genādijs Ostrovskis, kurš 2014.gadā te iestudēja melodramatisko komēdiju «Divi kapteiņi».

Jaunajā sezonā, attīstot Dailes teātra mākslas telpas «Brīvības 75» ideju, tajā vienosies vairāki ārpusrepertuāra un attīstības projekti - turpināsies lekciju cikls «Dailes teātra mācību stundas», plānotas trīs vērienīgas izstādes, tiks rīkotas radošās darbnīcas bērniem. Arī šajā sezonā notiks Dailes teātra izrāžu skate.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu