Dailes teātrī apmeklētākā izrāde bija «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: G.Janaitis

Aizvadītajā sezonā Dailes teātrī skatītāju apmeklētākā izrāde bijusi bulgāru režisora Aleksandra Morfova iestudētā traģikomēdija «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu», kuru 25 nospēlētās izrādēs noskatījušies 24 129 skatītāji, šodien žurnālistus informēja Dailes teātra direktors Andris Vītols.

Viņš skaidroja, ka izrādei «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu» zāles piepildījums bijis 93%, kas ir neticams rezultāts.

Savukārt visvairāk spēlētā izrāde aizvadītajā sezonā bijusi «Oskars un Rozā dāma», kuru veidojis režisors Viesturs Meikšāns. Izrāde aizvadītajā sezonā nospēlēta 33 reizes.

Pērn teātris skatītājiem piedāvāja 17 jauniestudējumus, no kuriem visi, izņemot vienu, iekļauti arī jaunās sezonas repertuārā. No repertuāra skatītāju trūkumu dēļ izņemta izrāde «Amerika jeb Bez vēsts pazudušais», kuru bija iestudējis Dž.Dž.Džilindžers.

Tāpat Vītols stāstīja, ka darbinieku veiktā aptaujā noskaidrots, ka par labāko izrādi atzīta režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā «Frankenšteins», par labāko režisori atzīta Groza-Ķibere, labāko aktrisi - Ilze Ķuzule-Skrastiņa, bet labāko aktieri - Dainis Grūbe.

Aizvadītajā teātra sezonā Dailes teātris kopumā nospēlējis 495 izrādes, bet kopējais skatītāju skaits bijis 206 532. Vītols piebilda, ka šāds skatītāju skaits tiek sasniegts pēdējos piecos gados un tā ir Dailes teātra kapacitāte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu