Ko jaunajā sezonā piedāvās Dailes teātris?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātris jaunajā sezonā, kas sāksies jau pēc nedēļas ar bērniem veltītā darba «Toma Sojera piedzīvojumi» pirmizrādi, mēģinās skatītājiem sarūpēt pēc iespējas dažādāku un interesantāku repertuāru, šodien žurnālistiem stāstīja teātra mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers.

 
Dž.Dž.Džilindžers
Dž.Dž.Džilindžers Foto: Jānis Škapars/TVNET

LIELĀ ZĀLE: Diorians Grejs, 8 mīlošas sievietes, Karmena u.c.

Marks Tvens

TOMA SOJERA PIEDZĪVOJUMI

Izrāde bērniem 2 daļās

Dramatizējuma autore – Justīne Kļava

Pirmizrāde – 2016.gada 31.augustā

Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib, kā labāk, bet sanāk, kā nu kuro reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

«Toma Sojera piedzīvojumi» ir izrāde visai ģimenei. Bērniem – lai kopā ar izrādes varoņiem dotos aizraujošos piedzīvojumos, savukārt pieaugušajiem – lai tie atcerētos, kādi reiz bija un par ko sapņoja.

Lomās: Lauris Dzelzītis (Toms Sojers), Gints Andžāns (Haklberijs Fins), Mārtiņš Upenieks (Džo Hārpers), Ilze Vazdika (Krustmāte Pollija), Ērika Eglija (Bekija Tečere), Gints Grāvelis (Mafs Poters / Skolasbiedrs / Pilsētiņas iedzīvotājs), Lauris Subatnieks (Indiānis Džo / Skolasbiedrs / Pilsētiņas iedzīvotājs), Ieva Florence (Eimija Lorenca), Inga Krasovska (Serēnija Hārpere), Artūrs Dīcis (Advokāts Tečers / Alfrēds Trampls / Dakteris Robinsons), Artis Robežnieks (Mācītājs / Tiesnesis), Mārtiņš Počs (Skolotājs Dobinss / Kurlmēmais spānietis).

Režisors – Dmitrijs Petrenko, scenogrāfe – Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, komponists – Reinis Ozoliņš, kustību konsultante – Inga Krasovska, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

Robērs Tomā

8 MĪLOŠAS SIEVIETES

Diez vai krimināla komēdija 1 daļā

Tulkojis Dž.Dž.Džilindžers

Pirmizrāde – 2016.gada 21.septembrī

Kādā mājā, kas nošķirta no apkārtējās pasaules, ir sapulcējušās 8 sievietes. Tik daudz atšķirīgu sieviešu vienā vietā – tas pats par sevi jau rosina uz nepatikšanām. Viņas ir skaistas, kaislīgas, gudras un bīstamas. Katrai ir savs noslēpums, katrai savs skelets skapī. Un, kad ģimenes tēvs un apgādnieks tiek atrasts miris savā gultā ar nazi mugurā, šie skeleti sāk birt laukā no skapjiem.

Katrai no viņām ir savs rūpīgi slēpts motīvs. Katra no viņām kļūst par aizdomās turamo. Neviena no viņām nav vainīga, bet vienai tomēr ir jābūt vainīgai. Īsts apburtais loks...

Lomās: Rēzija Kalniņa (Gabija), Lilita Ozoliņa (Vecmāmiņa), Vita Vārpiņa (Ogistīne), Indra Briķe (Šanele), Kristīne Nevarauska (Pjereta), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Luīze), Dārta Daneviča (Sjūzena), Lelde Dreimane (Katrīna).

Režisors – Dž.Dž.Džilindžers, scenogrāfs – Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Katja Šehurina, horeogrāfs – Agris Daņiļevičs, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs (Krievija).

Mihails Kuzmins

PELDOŠIE – CEĻOJOŠIE. 2. DAĻA

Mīlas trīsstūri, četrstūri un piecstūri 20.gadsimta sākumā 2 cēlienos

Vladislava Nastavševa dramatizējums

No krievu valodas tulkojusi Aija Uzulēna

Pirmizrāde – 2016.gada 2.decembrī

Režisora Vladislava Nastavševa JRT iestudētās izrādes «Peldošie - ceļojošie» varoņi savās tālākajās gaitās tagad turpina dzīvot Dailes teātrī. Te viņi visi atkal būs kopā: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Viņi mūžīgi ceļo. Viņi vienmēr ir peldošie.

Pēterburgas baltajās, nemierpilnajās naktīs un lauku muižas mānīgajā mierā atdzimst Atlantīda, kas sen jau nogrimusi. Divkosīgas spēles, nāvīgs apnikums un garlaicība, parastās žāvas vārdos, pieputējušas dvēseles un slinkums sirdī. Bet kaut kur taču ir spoža, jautra, priecīga dzīve... Kur uz visu ir sajūsmas pilnas acis. Lai pēc tam nav par tām kauns. Lai var dzīvot skaisti un brāzmaini! Kā padarīt dzīvi harmonisku un laimīgu?

Lomās: Ērika Eglija, Dainis Grūbe, Mārtiņš Upenieks, Lauris Dzelzītis, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Lelde Dreimane, Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Režisors un komponists – Vladislavs Nastavševs, scenogrāfe – Monika Pormale, scenogrāfes asistents – Rūdolfs Baltiņš, kostīmi – Mare Mastiņa, Rolands Pēterkops (Mareunrol’s).

Oskars Vailds

DORIANA GREJA PORTRETS

Evitas Mamajas dramatizējums un tulkojums

Pirmizrāde - 2017.gada 3.februārī

Kad Bazils Holvards uzglezno skaistā jaunekļa Doriana Greja portretu, tas satriec gan viņus abus, gan viņu cinisko draugu lordu Henriju Votonu. Uz audekla iemiesotais ideāls liek Dorianam vēlēties palikt mūžīgi jaunam, lai novecotu tikai portrets. Viņš iemantos visu pasauli, bet pazaudēs savu dvēseli. Viņu gaida mūžīga jaunība, bezgalīgas kaislības, noslēpumainas un izsmalcinātas baudas, neprātīgi prieki un vēl neprātīgāki netikumi. Turpretī portrets tagad nesīs viņa kauna un negoda nastu. Grēki saēd skaisto portretu kā tārpi mirušu miesu.

Liktenis viņiem visiem ir sagatavojis izmeklētus priekus un izmeklētas ciešanas. Par bagātību, par mākslu, par skaistumu – par visu ir dārgi jāmaksā. Ir laiks izvēlēties, kā dzīvot tālāk. Bet varbūt izvēle jau ir notikusi...

Lomās: Dainis Grūbe (Dorians Grejs), Juris Žagars (Lords Henrijs Votons), Lauris Dzelzītis (Bazils Holvards), Elza Leimane (Sibilla Veina), Intars Rešetins, Indra Briķe, Lilita Ozoliņa, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Artūrs Dīcis, Pēteris Liepiņš, Ērika Eglija, Lauris Subatnieks, Dainis Gaidelis, Sarmīte Rubule, Kaspars Zāle.

Režisore – Laura Groza-Ķibere, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Kristīne Pasternaka, komponists – Kārlis Auzāns, horeogrāfe – Inga Krasovska, video mākslinieks – Artis Dzērve, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs.

Sols Belovs

HERCOGS

Drāma 2 cēlienos

Pirmizrāde - 2017.gada 31.martā

Vēstures un literatūras profesors Mozus Hercogs ir tādā dzīves periodā, ko mēdz dēvēt par pusmūža krīzi. Viņa dzīves apstākļi ir smieklīgi un nožēlojami reizē. Viņa mīļotā sieva ir tikko aizbēgusi ar Hercoga labāko draugu. Viņa bērnus audzina citi cilvēki. Viņa rakstnieka un akadēmiķa karjera ir iestrēgusi nekurienē.

Visa Hercoga intelektuālā gudrība nekādi nepalīdz tikt galā ar šo pazemojošo stāvokli un atrast neatrodamo dzīves jēgu. Tādēļ Hercogs ķeras pie visdažādākajiem paņēmieniem – ielaižas gadījuma sakaros, iesaistās traģikomiskā tiesas prāvā un gandrīz nonāk līdz noziegumam.

Amerikāņu rakstnieka Sola Belova (1915-2005) darbi ir izpelnījušies gan Pulicera balvu, gan Nobela prēmiju literatūrā. Romāns «Hercogs» sarakstīts 1964.gadā.

Titullomā – Artūrs Skrastiņš

Režisors – Dž.Dž.Džilindžers, scenogrāfs – Kristians Brekte

Prospērs Merimē

KARMENA

Rolanda Atkočūna dramatizējums

Tulkojusi Evita Mamaja

Pirmizrāde - 2017.gada 26.maijā

Karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena savaldzina kavalēristu basku Hosē, ievilinot viņu bīstamajā kontrabandistu dzīvē. Karmenas un Hosē kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs. Viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies un ne mirkli to nenožēlojot. Viņa tik ļoti ienīst nebrīvi, ka gatava maksāt ar savu dzīvību.

Savu slaveno noveli «Karmena» Preospērs Merimē sarakstījis 1845.gadā.

Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Karmena), Artūrs Skrastiņš (Hosē), Kristīne Nevarauska (Mikaēla, Hosē līgava), Pēteris Liepiņš (Cuniga), Lelde Dreimane (Franskita, Karmenas draudzene), Edijs Zalaks vai Dainis Grūbe (Toreadors), Artis Robežnieks (Hoziains), Ērika Eglija (Mersedesa), Vita Vārpiņa (Zīlniece), Ieva Segliņa, Aija Dzērve (Tabakas fabrikas strādnieces, čigānietes), Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Kaspars Zāle (Toreadori), Lauris Dzelzītis, Artūrs Dīcis (Kontrabandisti), Pēteris Gaudiņš, Aldis Siliņš (Zaldāti).

Režisors – Rolands Atkočūns, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute, kustību konsultante – Inga Raudinga.

VECGADA KONCERTS

Pirmizrāde - 2016.gada 16.decembrī

No apcerīgā līdz nopietnajam, no tikšanās prieka līdz šķiršanās skumjām – kontrastu pilns Vecgada koncerts. Šoreiz skatītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas, kuras Dailes teātrī aktieru izpildījumā dzirdētas reti vai nav dzirdētas nemaz.

Piedalās: Ieva Segliņa, Ērika Eglija, Lelde Dreimane, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Artūrs Skrastiņš, Jānis Paukštello, Gints Andžāns, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Aija Dzērve, Ivars Auziņš.

Mūziķu grupa Madara Kalniņa vadībā.

Režisors – Herberts Laukšteins, mūzikas konsultants – Juris Vaivods, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Liene Rolšteina.

SPANOVSKA BALLĪTE – 3.SĒRIJA

Koncerts 2 daļās

2017.gada jūnijā

Dailes teātra sezonas noslēgumā aktieri atkal satiksies jautrā ballītē. No smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ... Protams, ekskluzīvi – tikai 3 koncertos!

 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

MAZĀ ZĀLE: Mīļākais, Fantāzijas mērce, Uzvarētājs var būt tikai viens u.c.

Genādijs Ostrovskis

MĪĻĀKAIS

Psiholoģiska drāma

No krievu valodas tulkojusi Vija Vītola

Pirmizrāde – 2016.gada 18.septembrī

Čariševs ir profesors, lingvists. Vārdos viņš var izskaidrot visu pasauli. Taču viņš nav iedomājies, ka arī cilvēka dzīvei var būt apslēpta nozīme – tāpat kā vārdiem. Ka ilgus gadus viņam līdzās ir pastāvējusi vēl otra – cita, nezināma realitāte. Ar cilvēku viņam blakus kaut kas ir noticis, bet viņš to nav zinājis, nav jutis. Nu vairs nav kam pajautāt, ar ko parunāt. Ja kāds visu paskaidrotu, viss nostātos savās vietās. Bet tagad uz pašu galveno dzīves jautājumu tā arī nav atbildes.

Šis ir dramatisks stāsts par divu vīriešu mīlestību pret vienu sievieti, kuras vairs nav un kura negribot tagad ir savienojusi viņu dzīves. Viņu pazīšanās sākas ar pamatīgu kautiņu un lamāšanos, kas transformējas savādās abpusējās vizītēs un atklātās pārrunās. Dīvains mīlas trīsstūris, kurā trūkst viena dalībnieka.

Pēc Genādija Ostrovska scenārija krievu kino režisors Valērijs Todorovskis uzņēmis filmu «Mīļākais» (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās.

Lomās: Intars Rešetins (Čariševs), Juris Žagars (Ivans), Elīna Vaska (Ļena, Čeriševa sieva / Petja), Sarmīte Rubule (Vera, Ļenas draudzene), Dainis Gaidelis (Stasiks, Čeriševa draugs), Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane (Tantes), Aija Dzērve vai Kristīne Belicka (Veržbicka, žurnāliste), Anete Krasovska (Petjas draudzene / Pārdevēja / Studente), Aldis Siliņš (Kontrolieris / Nāve), Eva Brokāne vai Rebeka Rēķe (Ivana meita).

Režisors – Genādijs Ostrovskis (Krievija), scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, horeogrāfs – Kārlis Božs, mūzikas konsultants – Juris Vaivods, video mākslinieks – Artis Dzērve, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

Jons Sapdaru

KLUSĀ DABA AR RESNO PUISĒNU

Traģikomēdija 2 daļās

Mihaila Gruzdova tulkojums

Pirmizrāde - 2016.gada 17.novembrī

Datoru ģēnijs Pompīlijs dzīvo kopā ar savām trim tantēm. Šī ir pieklājīga māja, un tantes kā trīsgalvu pūķis sargā savu mīļoto māsasdēlu no visa ļaunā. Mīlot un rūpējoties par savu dārgo māsasdēlu, tantes pat Pompīlijam nolīgst prostitūtu Lilī. Viss nav tik vienkārši, jo Pompīlijs ir ļoti resns. Un ļoti jūtīgs. Tad arī sākas problēmas, jo Pompīlijs iemīlas Lilī.

Freids ir teicis: «Pie visa vienmēr ir vainīgi vecāki.» Tuvāko cilvēku ietekme uz mūsu dzīvi ir ļoti liela.

Lomās: Artis Robežnieks (Pompīlijs, brāļadēls), Olga Dreģe (Vanda, viņa tante), Akvelīna Līvmane (Česonija, viņa tante), Lidija Pupure (Mirela, viņa tante), Ieva Florence (Lilī, prostitūta).

Režisors – Mihails Gruzdovs, scenogrāfs – Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece – Gerda Šadurska, komponists – Juris Vaivods, kustību konsultante – Inga Raudinga.

Šons Grenans

FANTĀZIJAS MĒRCE

jeb Kad Dievam jāsmejas

Plānotāju komēdija 2 daļās

No angļu valodas tulkojusi Dana Kalniņa-Zaķe

Pirmizrāde - 2017.gada 30.martā

Trīsdesmit gadu laikā mēs iepazīstam kādu ģimeni, kuras iekšējā dzīve un attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos. Gan vecāki, gan viņu trīs bērni: topošie priesteris, aktrise un bijusī futbola zvaigzne pieredz savu nenovēršamo pārtapšanu – bērni kļūst pieauguši, vecāki – noveco. Lai ko viņi būtu iecerējuši, bieži vien tas aizved viņus negaidītos, pārsteidzošos virzienos. Jo, kā reiz teicis amerikāņu kino režisors Vudijs Allens: «Ja gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem.»

Lomās: Indra Briķe (Ruta), Pēteris Liepiņš (Viljams), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Magdalēna), Lauris Dzelzītis (Ričards), Gints Andžāns (Toms).

Režisore – Rēzija Kalniņa, scenogrāfe – Madara Līviņa-Aišpure, kostīmu māksliniece – Inese Ozola, mūzikas konsultants – Ainārs Rubiķis, horeogrāfe – Linda Kalniņa.

Ivo Briedis

UZVARĒTĀJS VAR BŪT TIKAI VIENS

Pirmizrāde – 2017.gada 28.maijā

Šajā pasaulē pozīcijas nemainās gadiem ilgi un ierakumi jau tiek dēvēti par mājām. Aklums un bezdarbība ir pieņemta kā normālība. Mēs grimstam nespējas purvā, mūs saēd komforts un melanholija. Tāpēc ir jārada jauns ierocis, kas satrieks ienaidnieku lupatu lēveros.

Uzvarētājs var būt tikai viens. Tāpēc par katru cenu jābūt oriģinālam. Ir jāsāk apelēt pie cilvēka pašcieņas un skaistuma ideāliem. Vidusceļa nav, jo tas būtu viduvējību ceļš.

Lomās: Dainis Gaidelis (Režisors), Juris Kalniņš (Ģenerālis), Ivars Auziņš (Leitnants, arī Vīrs, arī Radošais), Sarmīte Rubule (Sieva), Ģirts Ķesteris (Boss), Āris Rozentāls vai Jānis Paukštello (Ārsts), Juris Bartkevičs (Tēvs).

Režisors – Franks Heuels (Vācija), scenogrāfe – Annika Lei (Vācija).

 
Režisore Laura Groza-Ķibere
Režisore Laura Groza-Ķibere Foto: Jānis Škapars/TVNET

KAMERZĀLE: Mamzeles, Mizērija, Brutāls un dēls u.c.

Gerijs Ouens

BRUTĀLS UN DĒLS

No angļu valodas tulkojis Eduards Liniņš

Pirmizrāde – 2016.gada 30.novembrī

Pusaudzim Laiamam nākas pārcelties uz nekurienes vidu, lai dzīvotu kopā ar tēvu, kuru viņš vispār nepazīst. Laiama tēvs ir īsts mačo, turklāt vēl dzīvo kopā ar apšaubāmas morāles sievišķi. Un ne jau velti tēva iesauka ir «Brutāls».

Protams, Laiams jūtas nervozs un vientuļš, protams, viņš buntojas. Kurš kuru galu galā pievārēs?

Lomās: Lauris Subatnieks (Riks), Dārta Daneviča (Džena), Mārtiņš Počs vai Niklāvs Kurpnieks (Laiams).

Režisors – Dmitrijs Petrenko, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Sintija Jēkabsone, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

Jānis Balodis

MAMZELES

(darba nosaukums)

Pirmizrāde - 2017.gada 5.februārī

Šis būs totāli brīvprātīgs projekts, kurā divas Dailes teātra dziedošās un dejojošās aktrises labprātīgi ļausies eksperimentam, kopā ar izrādes režisoru un dramaturgu apkopojot stāstus no dažādu cilvēku dzīves pieredzes.

Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa.

Režisors – Mārtiņš Eihe, izrādes māksliniece – Ieva Kauliņa.

Ēriks Asuss

MŪSĒJĀS

Nopietna komēdija 2 daļās

No franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova

Pirmizrāde – 2017.gada 2 aprīlī

Draugs taču ir tas, kuram var piezvanīt nakts vidū, pateikt: «Es izdarīju noziegumu!» - un viņš piedāvāsies palīdzēt aprakt līķi. Makss, Pols un Simons ir draugi jau daudzus gadus. Šis ir parasts vakars, viņi ir nodomājuši iedzert un uzspēlēt kārtis. Katram no viņiem attiecībās ar sievietēm ir kādas problēmas, bet nekas īpašs. Taču, kad ierodas Simons, kļūst skaidrs, ka šoreiz tiešām kaut kas ir noticis. Bet viņi ir draugi. Ir jāatrod kāda izeja.

Lomās: Lauris Subatnieks (Makss), Gints Grāvelis (Pols), Aldis Siliņš (Simons).

Režisors – Intars Rešetins, scenogrāfs – Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Vita Radziņa, horeogrāfe – Inga Krasovska, video māksliniece – Laura Rožkalne, gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.

Stīvens Kings

MIZERIJA

Saimona Mūra dramatizējums

No angļu valodas tulkojusi Sabīne Dombrovska

Pirmizrāde - 2017.gada 15.maijā

Pols Šeldons ir slavens rakstnieks un bestselleru autors, kura spalvai pieder romānu sērija par Viktorijas laiku varoni Mizeriju. Tikai viņam pašam no Mizerijas jau nāk vēmiens. Kad kādu dienu Pols cieš auto avārijā, viņu izglābj bijusī medmāsa Ennija, kura ir viņa romānu kaislīgākā fane. Ennija pārved Polu uz savām mājām un piespiež sarakstīt jaunu grāmatu par Mizeriju – tādu, kas būtu veltīta vienīgi viņai. Kad Pols to pabeigs...

Psiholoģiskais trilleris «Mizerija» (1987) ir viens no spilgtākajiem Stīvena Kinga darbiem, kas apliecina, ka vislielākās šausmas mīt cilvēka prātā. Īpaši tad, ja tas saslimis.

Lomās: Indra Briķe (Ennija), Lauris Subatnieks (Pols).

Režisors – Gundars Silakaktiņš, izrādes mākslinieks – Mārtiņš Vilkārsis, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

Džons Patriks Šenlijs

ŠAUBAS

No angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja

Pirmizrāde - 2017.gada 25.maijā

Iespējams, ka baznīcas skolā kaut kas ir noticis. Varbūt arī nav. Taču skolas direktore māsa Aloīzija kā jau stingri konservatīva mūķene saglabā pastāvīgu modrību. Viņai ir dziļa neuzticība pret skolēniem, pret skolotājiem un pret visu sabiedrību kopumā. Visu iecienītajam un progresīvajam draudzes priesterim tēvam Flinnam nākas atbildēt uz viņas nesaudzīgajiem uzbrukumiem.

Varbūt tēvs Flinns ir vainīgs. Varbūt arī ne. Taču baumas, kas reiz sākušas virmot, vairs neviens nespēj izkliedēt. Un, kad viss ir beidzies un taisnība uzvarējusi, paliek šaubas...

Luga «Šaubas» saņēmusi Pulicera prēmiju dramaturģijā (2005), kā arī Tonija balvu kā gada labākā luga (2005). 2008.gadā lugas autors Džons Patriks Šenlijs pats uzņēmis filmu pēc savas lugas motīviem ar Filipu Seimūru Hofmanu un Merilu Strīpu galvenajās lomās.

Lomās: Rēzija Kalniņa (Māsa Aloīzija Bīvere), Juris Žagars (Tēvs Brendans Flinns), Anete Krasovska (Māsa Džeimsa), Ilze Vazdika (Misis Millere).

Režisore – Laura Groza-Ķibere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu