Jaunatnes teātris ielūdz uz jaunās mājvietas atklāšanu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/jaunatnesteatris

Laikā, kad valsts neveiksmīgi risina Jaunā Rīgas teātra pagaidu mājvietas renovāciju, privātas iniciatīvas rezultātā atjaunotais Latvijas Jaunatnes teātris, kas aizvadītajās sezonās paspēja iegūt plašu skatītāju loku, savu jauno sezonu septembrī sāks jaunās telpās – K.Ulmaņa gatvē 1. Tās iekārtotas bez jebkāda valsts finansiālā atbalsta.

Jaunu telpu meklējumi bija nepieciešami, jo Latvijas Zinātņu akadēmijas prettiesiskās un bezatbildīgās rīcības rezultātā Latvijas sabiedrībai tika atņemta nozīmīga kultūrtelpa – atjaunotā koncertzāle «Rīga», kas līdz šim bija arī Latvijas Jaunatnes teātra mājvieta. Kamēr koncertzāle «Rīga» atkal pārvēršas par neizmantojamu graustu, Latvijas Jaunatnes teātris ir atradis jaunu mājvietu – K.Ulmaņa gatvē 1 – līdzās Mūkusalas aplim, ēkā, kurā kādreiz saimniekoja «Ceļu pārvalde».

Te izvietosies skatītāju zāle ar vairāk nekā 400 skatītāju vietām, Jaunatnes teātra Jauno aktieru studija, kafejnīca un teātra birojs. Svinīgā atklāšana notiks jau 17. septembrī pl. 13.00 ar skatītāju iemīļoto izrādi «Un atkal Pifs…», kurā skan komponista Ivara Vīgnera un dzejnieka Jāņa Petera leģendārās dziesmas. Šajā sezonā skatītājiem tiks piedāvātas arī izrādes «Face Book. PS», Jura Kulakova muzikālā izrāde «Mazais princis», Nika Matvejeva un Marata Samauska muzikālā izrāde pēc Margaritas Stārastes pasakas motīviem «Kraukšķītis», kā arī režisora Jāņa Mūrnieka veidotais izrādes «Emīls un Berlīnes zēni» jauniestudējums, kurā skanēs Zigmara Liepiņa dziesmas. Izrāžu norises laiki un biļetes ir pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā - www.bilesuparadize.lv

Jaunajā teātra mājvietā savas telpas būs arī Latvijas Jaunatnes teātra Jauno aktieru studijai, kurā bērni un jaunieši no 5 līdz 20 gadu vecumam profesionālu pasniedzēju vadībā var ne tikai apgūt aktiermeistarību un deju, pilnveidot vokālo meistarību un runas meistarību, bet arī gūt citur nepieejamo pieredzi, kopā ar dažādu Latvijas profesionālo teātru aktieriem piedaloties izrāžu iestudēšanā un pašās izrādēs. Studijas jauno audzēkņu uzņemšanas konkurss notiks sestdien, 17. septembrī, pl. 16.00 Rīgā, K.Ulmaņa gatvē 1. Ikvienam, kurš vēlas kļūt par Jaunatnes teātra jauniešu studijas audzēkni, jāsagatavo prozas fragments un dziesma, kā arī jāpiedalās pārrunās ar uzņemšanas komisiju 17. septembrī. Papildinformācija par uzņemšanu Jauniešu studijā tuvākajās dienās būs meklējama www.jaunatnesteatris.lv. Līdz šim studijas audzēkņi ir piedalījušies izrādēs «Eslingena», «Mazais princis», «Boyband», «Žanna d’Arka» un «Kraukšķītis», bet turpmāk viņiem būs iespēja piedalīties arī citos plānotajos Jaunatnes teātra jauniestudējumos.

Latvijas Jaunatnes teātris darbību sāka 2015. gada janvārī, turpinot Latvijas Jaunatnes teātra tradīcijas un iestudējot bērniem un jauniešiem paredzētas izklaidējošas, izglītojošas un muzikālas izrādes. Līdz šim Jaunatnes teātrī iestudētas un tā repertuārā bija iekļautas izrādes «Un atkal Pifs», «Eslingena», «Cukurs. Herberts Cukurs», «Žanna d’Arka», «Facebook PS», «Mazais princis», «Boyband» un «Kraukšķītis». Šobrīd sagatavošanā ir izrāde «Emīls un Berlīnes zēni».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu