Laikmetīgās dejas mēnesis Ģertrūdes ielas teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī būs iespējams noskatīties ne tikai Austrijas mākslinieku laikmetīgā teātra un dejas uzvedumus festivāla «Homo Novus» ietvaros, bet arī vairākas pašmāju laikmetīgās dejas izrādes. Turklāt par īpaši draudzīgām biļešu cenām!

7. un 8. oktobrī tiks spēlēta izrāde «Turku kafija», kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušās sezonas beigās, pagūstot saņemt nomināciju «Spēlmaņu nakts» balvai kā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā». Horeogrāfa Branka Potočana (Slovēnija) un laikmetīgās dejas kompānijas «Ārā» izrāde pēta indivīda un sabiedrības attiecību krustpunktus, caur sadursmi meklējot atbildi uz ikvienam cilvēkam būtiskiem jautājumiem. Kas es esmu? No kurienes es nāku? Kurp es eju?

12. un 13. oktobrī iespējams noskatīties horeogrāfes Kristīnes Brīniņas monoizrādi «I`m really Shy Person», kas tapusi, iedvesmojoties no diriģenta Andra Nelsona - vērojot viņu darbībā un klausoties intervijas. Horeogrāfi Kristīni Brīniņu dziļi aizkustināja Andra Nelsona atklātība, vienkāršība un mīlestība pret savu darbu, un viņai radās vēlēšanās spēt tikpat dabiski un vienkārši runāt par sevi un savu aicinājumu. Ar teksta, mūzikas, ķermeņa valodas un fantāzijas starpniecību horeogrāfe centīsies iemiesoties apbrīnotajā māksliniekā - ar cerību tajā saskatīt sevi.

Savukārt 28. un 29. oktobrī Agates Bankavas izrādē «Fafabulala» tiks izspēlēts stāsts par divu komunikāciju. Cik toleranti un demokrātiski viņi ir, tik subjektīvs ir viņu izteiksmes veids. Izrāde atgādinās, ka nav vienas patiesības. Atšķirība ir mūsu attieksmē, veidojot dialogu vienam ar otru, ķermenisku vai verbālu. Dzīvē viss ir mainīgs - no asarām līdz smiekliem, un otrādi.

Ģertrūdes ielas teātris visiem laikmetīgās dejas interesantiem sagādājis arī īpašu pārsteigumu. Iespējams iegādāties abonementu uz visām trim izrādēm, maksājot tikai 27 vai 15 eiro (pērkot biļetes uz katru izrādi atsevišķi, biļešu kopējā cena būtu 33 vai 21 eiro). Lai iegādātos īpašo izrāžu abonementu, jāraksta uz kase@git.lv vai jāaizpilda anketa, norādot vēlamos izrāžu apmeklēšanas datumus, un, nākot uz pirmo izrādi, biļetes varēsi iegādāties teātra kasē.

Akcija spēkā līdz 5. oktobrim. Biļešu skaits ierobežots!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu