TDA «Gatve» aicina uz 70 gadu jubilejas koncertu «Savīt laiku dejā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Tautas deju ansamblis «Gatve», atzīmējot savu 70 gadu jubileju, aicina uz koncertu «Savīt laiku dejā», kas notiks 12.decembrī plkst. 19.00 Dailes teātrī.

«Savīt pagātni un tagadni, savīt tradicionālo ar jauno, savīt cilvēku dzīves, kas satiekas dejojot, savīt dažādos rokrakstus dejas mākslā, ko veidojuši bijušie ansambļa vadītāji, savīt latviešu kultūru ar cittautu kultūru, savīt sviedrus mēģinājumos ar prieku koncertos, savīt kautrus un neveiklus iesācēju pirmos deju soļus ar ilggadēju dejotāju padomu. Savīt tehniskās deju prasmes ar māksliniecisko un emocionālo sniegumu. Tāds būs šis koncerts ar īpašu auru un mīlestību pret deju un darbu, ko darām,» raksturojot gaidāmo koncertu, stāsta Tautas deju ansambļa «Gatve» dejotāji.

Dejotāji par savu kolektīvu saka:

«TDA «Gatvi» raksturo augsta dejas mākslas un skatuves kultūra. Varbūt tāpēc, ka savā laikā tas veidojies no tā saucamajām darba rezervēm, taču «Gatve» nekad nav rezervē! Tā ir viena no vadošajiem un spilgtākajiem deju kolektīviem Latvijā - ar savu raksturu, stāju un cilvēciskumu. Ne velti kolektīva nosaukums ir kā tērps, ko valkā, «Gatvei» tas ir atbilstošs - cēls, stalts un reizē arī plastisks un vijīgs.»

Draudzīgi - tā sevi raksturo gatvieši, jo viens koks ir viens koks, tikai kopā tie veido gatvi. Un tā jau 70 gadus daudzi savijuši deju soļus un dzīvi Tautas deju ansamblī «Gatve».

Jubileju kolektīvs atzīmēs ar krāšņu koncertu, ar atzinību kādreizējiem tās vadītājiem - Gaļinai Liberei, Zinaīdai Samai, Gunāram Rubenim, Raimondam Dzenim, kā arī ar lepnumu par šodienas «Gatvi», kuru no 1990. gada veido kolektīva mākslinieciskā vadītāja Gunta Raipala un repetitors Aigars Bajārs.

Šis gads TDA «Gatve» ir jubilejām bagāts, jo arī tās ilggadējais vadītājs Gunārs Rubenis svin savu 80 gadu, bet Gunta Raipala - 55 gadu jubileju.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu