Dziesmu spēle bērniem «Paukojam un šmaukojam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6.novembrī Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» un 5.decembrī Liepājas teātrī būs iespēja noskatīties režisora Valda Lūriņa iestudēto izrādi bērniem – Brodvejas stila dziesmu spēli «Paukojam un šmaukojam», kas tapusi pēc britu rakstnieces populārās pasakas «Pauks un Šmauks» motīviem. Izteiksmīgā kustību horeogrāfija (dejas iestudējis horeogrāfs Alberts Kivlenieks), spilgtā kostīmu koncepcija, Ozolaines meža vides scenogrāfija priecēs gan pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus un ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas. Jāpiebilst, ka 6.novembrī KN «Ziemeļblāzma» iestudējums «Paukojam un šmaukojam» tiks izrādīts pirmoreiz.

Zaķēnam Paukam galva vienmēr pilna ar dažādām idejām un dullībām, bet gudrinieks Šmauks tās palīdz īstenot, jo divas galvas taču ir gudrākas nekā viena, vai ne?! Dzīve ir lustīga, dulluma un pārsteigumu pilna, tomēr katrs viņu jautrais darbiņš, kas vienmēr labi domāts, beidzas diezgan bēdīgi... Tomēr Ozolaines mežā dzīvojošie zaķēni nenokar galvas un ir gatavi laboties (cik pazīstami, vai ne?), un… Paukam atkal rodas «I-D-E-J-A!». Sākas jauns piedzīvojums… Ko tas nesīs meža iemītniekiem? Lai nu kā, zaķēniem piemīt vissvarīgākā, vislielākā vērtība – laba sirds! Tāpēc šis stāsts galu galā beidzas labi, un viņiem viss tiek piedots.

Foto: publicitātes

Kurš gan nezina lieliskā latviešu komponista Arvīda Žilinska hitus – bērnu dziesmas, kas visās paaudzēs iecienītas ne mazāk kā Raimonda Paula vai citu komponistu daiļrade: «Rīta rosme», «Dziesmiņa par mīļo māmiņu», «Kaķīt’s mans», «Dziesma par slinko Jānīti», «Pulkstens deviņus jau zvana» un daudzas, daudzas citas, kuras izdziedās Mārcis Maņjakovs vai Artūrs Mangulis, Emīls Kivlenieks, Kārlis Rūtentāls un Anastasija Vorobjova, kas sevi spoži jau pieteikuši operešu «Klīvija», «Jautrā atraitne» un «Balle Savojā izrādēs»; arī Valērija Koļago, Laura Purena un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Sabīne Krilova (viņu pazīstam no LTV šova «Radīti mūzikai»), Emīls Klaužs, Laima Krīgere, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, Ansis Bētiņš. Izrādēs piedalās arī «Zaķu orķestris» - džeza pianists Madars Kalniņš un džeza grupa.

Režisors Valdis Lūriņš uzsver: «Tā ir bērnības pasaulei pietuvināta muzikāla izrāde: saspēle ar mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem – rotaļas, draugi, pārdzīvojumu un piedzīvojumu meklējumi, pāragrā patstāvība, uzticība un atgriešanās mājās, kad «cimdi, zeķes, zābaciņi kaktā rātni dus», kur dziesmiņu miegam dzied mīļā māmiņa. Stāsts būs par labo, kas vienmēr uzvar ļauno!»

Izrādi veidojuši: režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece: Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs Oskars Dreģis, producente un muzikālā konsultante Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Foto: publicitātes

Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 6 – 15 EUR! Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa Latvijas Operetes fonda informācijas tālruni 25123145 vai e-pastu operetesfonds@gmail.com. Bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja izrādē bez maksas, neaizņemot atsevišķu sēdvietu. Biļete jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu