Kairišs: Man ir nolaupīta iespēja iet uz vēlēšanām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Man ir nolaupīta iespēja iet uz vēlēšanām,» Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu» atzina režisors Viesturs Kairišs, norādot, ka viņš pašlaik nezina, par ko varētu balsot nākamajās vēlēšanās. Režisors atzina, ka parasti regulāri domā par politikā notiekošo un to, kam varētu atdot savu balsi nākamajās vēlēšanās. Taču pašlaik viņš īsti nezina, par ko balstot, jo neredz atšķirību starp politiskajām partijām.

Pēc režisora teiktā, agrāk politiskajiem spēkiem bija lielāka ticība un «liberālas perspektīvas». Ja agrāk ar plusiņiem un mīnusiņiem vēlēšanas varēja «izlavierēt» un izdarīt savu izvēli, tad tagad vairs tā neizskatās.

«Man gribās tādu valsti, kur ir politiķi, par ko balsot,» noteica Kairišs.

Viņa vērtējumā, tagad partijas ir kā «viens veselums». «Šobrīd Latvijas politikā notiek viss, lai nemanītu to darbu,» sprieda režisors, norādot, ka politiķiem ir jādara viss, lai «vide» Latvijā būtu sakārtota un lai tas tā turpinātos.

Viņaprāt, Rīgas pašvaldības vadība ir atstāta «Saskaņas» pārziņā, un cīņa par nonākšanu galvaspilsētas vadībā vairs īsti nenotiek. «Tā ir totāla stagnācija,» vērtēja režisors, norādot - izskatās tā, ka politiķi «visu savā starpā sakārtojuši». «Vai tas ir tas virziens, kas Latvijai ir vajadzīgs?»

Režisors atzina arī: aizejošajā gadā varētu maz ko pozitīvu saskatīt, ja Latvijā nebūtu tādu cilvēku kā skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri, kas Krievijas atbalstītās dopinga politikas dēļ uzdrošinājās boikotēt Sočos plānotās sacensības.

«Tas ir izcili, ka mums ir tādi [sportisti] kā Dukuri,» uzskata režisors, norādot, ka abi sportisti ar savu lēmumu boikotēt Sočos plānotās spēles parādīja savu stingto stāju, «riskējot ar visu savu karjeru».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu