Martā pirmizrādes Dailes teātrī piedzīvos Dž.Dž.Džilindžera un Rēzijas Kalniņas iestudējumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Martā Dailes teātrī pirmizrādi Lielajā zālē piedzīvos režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums «Bannija Manro nāve», savukārt Mazajā zālē - Rēzijas Kalniņas «Liec Dievam pasmieties», informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Viņa pavēstīja, ka Dž.Dž.Džilindžers iestudēs austrāliešu izcelsmes mūziķa Nika Keiva romāna «Bannija Manro nāve» dramatizējumu. Izrādes centrā ir nevaldāms optimists Bannijs, kuram ir truša vārds, depresīva sieva un dēls, kurš ļoti mīl savu tēvu. Bannijs braukā apkārt, pārdodot savus sapņus, turklāt sapnis ir viņš pats - seksuāli pārmērīgi aktīvs vīrietis ar lielu pievilcību. Kad viss noiet greizi, viņš cenšas nodot savu īpašo talantu, ko mantojis no tēva, savam dēlam. Bannijs jebkurā brīdī ir gatavs uzsaukt tostu par dzīvi un visu slikto, kas tajā notiek. Bet Ragainais Slepkava tuvojas, tāpēc viņam acis jātur vaļā.

Titullomu izrādē «Bannija Manro nāve» atveidos Artūrs Skrastiņš, pārējās lomās būs Ieva Segliņa, Anete Krasovska, Āris Rozentāls, Ģirts Ķesteris, Ivars Auziņš, Lilita Ozoliņa, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Sarmīte Rubule, Lelde Dreimane, Ieva Florence, Aminata Grieta Diarra, Edijs Zalaks, Mārtiņš Počs un Mārcis Judzis. Izrādē spēlēs grupa «Ryga». Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 31.martā.

Savukārt Šona Grenana plānotāju komēdiju divās daļās «Liec Dievam pasmieties» iestudēs Kalniņa. «Trīsdesmit gadu laikā mēs iepazīstam kādu ģimeni, kuras iekšējā dzīve un attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos. Gan vecāki, gan viņu trīs bērni, topošais priesteris, aktrise un bijusī futbola zvaigzne, pieredz savu nenovēršamo pārtapšanu - bērni kļūst pieauguši, vecāki - noveco. Lai ko viņi būtu iecerējuši, bieži vien tas aizved viņus negaidītos, pārsteidzošos virzienos,» pauda Jakovļeva.

Izrādē «Liec Dievam pasmieties» spēlēs Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Lauris Dzelzītis un Gints Andžāns. Tās pirmizrāde plānota 30.martā.

Jakovļeva norādīja, ka rīt, 12.janvārī, sāksies iepriekšpārdošana izrādēm martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu