Amatierteātru skatei «Gada izrāde» saņemti 85 pieteikumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Nacionālais kultūras centra arhīvs

Latvijas amatierteātru iestudējumu skatei «Gada izrāde 2016», kas norisināsies no 10. februāra līdz 19. martam, saņemti 85 pieteikumi, pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Skates fināls norisināsies 22. aprīlī un 23. aprīlī Dailes teātrī. Finālā tiks parādīti apmēram desmit veiksmīgākie iestudējumi, kuri sacentīsies par galveno titulu «Gada izrāde 2016».

Skates finālu vērtē žūrija piecu teātra mākslas ekspertu sastāvā. Par skates fināla dalībnieku var kļūt amatierteātris, kura iestudējums reģionālajā skatē novērtēts ar 45-50 punktiem. Finālistus žūrija paziņos līdz 2017. gada 3. aprīlim.

Reģionālo skati vērtē LNKC apstiprināta žūrija trīs teātra mākslas ekspertu sastāvā. Žūrija amatierteātra iestudējumu vērtē kopumā pēc literārā materiāla izvēles atbilstības, režisora darba, aktieru darba, scenogrāfijas un vizuālā noformējuma, kā arī izrādes koptēla.

Pirmā, Vidzemes reģiona, skate notiks no nākamā gada 11. februāra līdz 12. februārim Alūksnes Kultūras centra, Zemgales reģiona skate notiks no 18. līdz 19. februārim Penkules kultūras namā «Dailes», Dobeles novadā, un Bēnes Tautas namā, Auces novadā. Kurzemes reģiona skate notiks no 24. līdz 26. februārim Ventspils kultūras centrā, Latgales reģiona skate - no 18. līdz 19. martam Rēzeknes pilsētas kultūras namā, savukārt Rīgas reģiona skates notiks gan no 4. līdz 5. maijam Kultūras namā «Lielvārde», gan no 11. līdz 12. maijam Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu