Rīgā ar poētisku monoizrādi uzstāsies Konstantīns Raikins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

22. februārī uz Kongresu nama skatuves ar poētisku monoizrādi «Virs debess balagāna...» kāps Konstantīns Raikins, informē portāls «www.balticevents.info».

«Tas, ko es daru šajā izrādē, tas ir vistuvāk man, tas arī es esmu. Es pats sastāvu no dažādiem žanriem. Poēzija, it īpaši augstā poēzija, tas taču ir īpašs dvēseles stāvoklis. Man, lasot dzeju no skatuves, tā ir tā pati loma, tie paši monologi. Viņi pakļaujas tiem pašiem skatuves esamības likumiem, kuriem pakļaujas jebkura dramatiskā loma. Pašlaik es jūtu īstas poēzijas intereses vilni,» pauda Raikins.

Izrādē skan Nino Rota mūzika no Federiko Fellīnī filmas «Kabīrijas naktis», Raikins tajā skaitīs savus mīļākos dzejniekus. Turklā no skatuves skanēs Dāvida Somoilova, Nikolaja Zabolocka, Nikolaja Rubcova, Osipa Mandeļštama, Lope de Vegas un Aleksandra Sergejeviča Puškina dzeja.

Raikins ir mākslinieciskais vadītājs Krievijas Valsts teātra «Satirikon», Krievijas tautas aktieris, režisors, Krievijas valsts prēmijas laureāts, četras reizes ieguvis Krievijas valsts nacionālo prēmiju «Zelta maska» un Konstantīna Staņislavskava fonda prēmijas laureāts.

Biļetes uz izrādi pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu