Valmieras teātris ar «80 dienās apkārt zemeslodei» viesosies Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valmieras teātris

7.aprīlī plkst. 13.00 un 19.00 Valmieras teātris ar izrādi visai ģimenei «80 dienās apkārt zemeslodei» viesosies Rīgas Krievu teātrī. Biļetes var iegādāties Rīgas Krievu teātrī, visās «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Savas pārdomas par izrādi atklāj režisors Viesturs Roziņš: «Rakstnieka Žila Verna radīšanas instruments bija viņa paša iztēle un fantāzija. Apkārt zemeslodei viņš apceļoja tikai savas fantāzijas iedvesmots, bet 21.gadsimtā mūsu domāšanas instruments ir internets - sociālie tīkli, gūgle un jūtūbs, ar to palīdzību mēs uzzinām par otru pasaules malu ļoti ātri, taču bez īpašas piepūles - mūsu iztēle un fantāzija atrodas tādā kā letarģiskā miegā. Gan 19.gs, gan 21.gs mēs «ceļojam», sēžot mājās, – tikai vienā gadījumā darbinot iztēli, otrā – spiežot pogas un rullējot ekrānus. Izrāde būs ceļojums gan abos šajos laikmetos, gan iztēlē, kuru mūsdienu laikmetā iedarbināt ir īpaši svarīgi. Ceļojums būs interesants gan bērniem, gan pieaugušajiem.»

Izrādē piedalās: Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Klinta Leja-Reinholde (Latvijas Kultūras akadēmijas 4. kursa studente), Ingus Kniploks un Arnolds Osis.

Izrādes radošajā komandā ir arī scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis un muzikālās kompozīcijas autors Emīls Zilberts. Lugu tulkojusi Marianna Zvaigzne.

Žils Verns ir 19.gs. franču rakstnieks, viens no zinātniskās fantastikas literatūras aizsācējiem. Viņš ir uzrakstījis vairāk nekā simts romānu, kā arī lugas, īsos stāstus, vēsturiskos un ceļojumu aprakstus. Viņa darbi tulkoti 148 valodās, kas viņu padara par visvairāk tulkoto rakstnieku visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu