Valmieras teātrī pirmizrāde Rūdolfa Blaumaņa lugai «Pazudušais dēls»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valmieras teātris

3.martā Valmieras teātra Apaļās zāles priekškars vērsies Rūdolfa Blaumaņa drāmai «Pazudušais dēls», ko iestudē Reinis Suhanovs.

Iestudējuma radošajā komandā komponisti Kristaps Pētersons un Jēkabs Nīmanis, gaismu mākslinieks Mareks Lužinskis, telpu iekārto mākslinieks Andris Eglītis, kostīmus veido Anna Heinrihsone. Skatītājiem izrādē paredzētas īpašas sēdvietas.

Režisors Reinis Suhanovs par topošo iestudējumu: «Viss stāsts ir par galēju vientulību, kuru izraisa nesaprašanās un neieklausīšanās otrā cilvēkā. Krustiņam ir ārprātīgi grūti izdzīvot savu vecāku Roplaiņu pasaulē, kurā viņam nemitīgi norāda, ka viņš «dzīvo nepareizi«. Viņš burtiski smok savu vecāku radītajā tumsas sprostā, kaut gan viņiem šķiet, ka tie savam dēlam dara tikai labu. Kā jaunam cilvēkam atrast vietu pasaulē, kurā ir tik daudz citu radītu dīvainu un apšaubāmu noteikumu? Bieži vien, domājot par sevi, savām problēmām, neesam spējīgi sev blakus redzēt cilvēku, kurš iet bojā. Vai arī pamanām, kad jau ir par vēlu.»

Izrādē piedalās: Tālivaldis Lasmanis, Rihards Jakovels, Mārtiņš Meiers, Rihards Rudāks, Kārlis Neimanis, Imants Strads, Dace Everss, Rūta Dišlere, Ieva Puķe un LKA 4.kursa studenti: Anna Nele Āboliņa, Elīna Dambe, Alise Danovska, Pauls Iklāvs un Toms Veličko.

Izrāde «Pazudušais dēls» arī 4., 5., 22. un 23.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu