Polijā veic izmeklēšanu par teātra izrādi, kurā attēlots sekss ar Jāņa Pāvila II statuju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Polijas prokuratūra trešdien sākusi izmeklēšanu par teātra izrādi, kurā izdarīti mājieni par valdošās konservatīvās partijas «Likums un taisnīgums» līdera Jaroslava Kačiņska noslepkavošanu, kā arī attēlots orālais sekss ar mirušā pāvesta Jāņa Pāvila II statuju.

Polijā ietekmīgā katoļu baznīca par «zaimojošu» nosaukusi horvātu režisora Olivera Frljiča izrādi «Lāsts» par tajā attēlotajām seksa ainām, kurās iesaistīti arī krusti.

Varšavas prokurors Lukašs Lapčinskis trešdien paziņoja, ka izmeklēšana centīsies noskaidrot, vai izrādē notiekošais «kūda noslepkavot» Kačiņski.

Izmeklētāji arī izskatīs, vai izrāde aizskar reliģiskās jūtas.

Par kūdīšanu uz slepkavību notiesājoša sprieduma gadījumā var tikt piespriesti trīs gadi cietumā, bet par reliģisko jūtu aizskaršanu - divi gadi ieslodzījumā.

Vienā izrādes ainā aktrise atveido orālo seksu, izmantojot Jāņa Pāvila II dabiska lieluma statuju.

Citā ainā aktrise saka, ka apsvērusi iekļaut izrādē epizodi, kurā viņa no skatītājiem vāktu naudu Kačiņska slepkavības apmaksāšanai, tomēr režisors to izņēmis no scenārija.

«Lāsts», kas ir poļu dramaturga Staņislava Vispjaņska 1899.gadā iznākuša tāda paša nosaukuma lugas adaptācija, pirmizrādi Zigmunta Hibnera teātrī Varšavā piedzīvoja sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu