Pirmizrādi piedzīvos «Lidojošais Travolta». Ieskaties foto!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē 28.februārī pirmizrāde Regnāra Vaivara brīvajai skatuves fantāzijai par latviešu bailēm izrauties no sev ierastās vides. Izrādes nosaukums «Lidojošais Travolta» tiek saglabāts no ieceres pirmavota – Artūra Dīča lugas, kas lugas mēģinājumu procesā kopā ar aktieriem ir pārrakstīta, pielāgojot to režisora redzējumam.

Ciems nekurienē - vieta, kurai dzīve brauc cauri neapstājoties. Ciemā dzīvo cilvēki, kuri vēlas vienkāršu lietu: dzīvot «kā cilvēki». Visiem ir skaidrs, ka nekurienē dzīve nav iespējama, dzīve pilnā sparā rit ārpus ciema, ārpus tur dzīvojošo cilvēku pieredzes. Bet vai pamest ciemu nozīmē sākt dzīvot?

Izrādes režisors Regnārs Vaivars: «Šis ir stāsts par cilvēku bailēm izrauties no sev ierastās vides. Un viena alga, vai tā ir Latvijas mazpilsēta, vai jebkura iestāde, sākot ar skolu un beidzot ar teātri. Bet es pretēji ierastajiem priekšstatiem esmu pārliecināts, ka tieši šādās noslēgtās sabiedrībās visbiežāk sastopamas globālas, teiktu, pat Šekspīra lugām raksturīgas kaislības.»

Dailes teātra aktiera Artūra Dīča sarakstītā luga pārliecinoši un vienbalsīgi ieguva pirmo vietu Nacionālā teātra lugu konkursā 2016, un paredzams, ka nākotnē tā tiks iestudēta oriģinālajā versijā.

Lomās: Raimonds Celms, Ivars Kļavinskis, Artis Drozdovs, Ģirts Liuziniks, Madara Botmane, Zane Jančevska, Juris Lisners.

Scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu