«No Marijas Stjuartes līdz…» Liepājas teātrim tikai 110

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

10. martā plkst. 18 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs sarīkojumā «No Marijas Stjuartes līdz...» atzīmēs Liepājas teātra 110 gadu jubileju.

Vissenākais latviešu, līdz šim brīdim radoši un mākslinieciski pilnvērtīgi strādājošais profesionālais teātris Latvijā ir Liepājas teātris. Tālajā 1907. gadā ar A. Čehova lugas «Tēvocis Vaņa» iestudējumu iesācis, daudzām varām līdzās pastāvējis un profesionāli pilnveidojies, tagad savu 110. jubileju sagaida laikmetīgi un skatuviski daudzveidīgi.

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja sarīkojumā «No Marijas Stjuartes līdz...» kopā ar aktrisēm Ainu Kareli un Inesi Kučinsku, teātra direktoru un režisoru Herbertu Laukšteinu runāsim gan par leģendārā režisora Oļģerta Krodera laiku (1974-1989), kad tapa gan F. Šillera «Marija Stjuarte», gan A. Čehova «Kaija», V. Šekspīra «Hamlets» un citas izrādes, gan par deviņdesmitajiem gadiem, kad teātra mākslinieciskais vadītājs (1989-1996) bija H. Laukšteins un teātra studiju beidza (1993) I. Kučinska, kura šobrīd ir vadošā Liepājas teātra aktrise. Teātra mainīgā daba, ansambļa veidošana un spilgtas mākslinieciskās darbības noturīgums – jautājumi, kas nodarbina Liepājas teātri arī šodien.

10. martā plkst. 18.00 apmeklētāji varēs ne tikai ieklausīties Liepājas teātra mākslinieku stāstījumā, bet arī jautāt, diskutēt un analizēt teātra māksliniecisko darbību. Sarunu vadīs muzeja vadītājs, LKA profesors Jānis Siliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu