K. K. fon Stricka villā notiks laikmetīgās dejas izrāde «Viņš Viņu – Viņa Viņu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Līga Vītola

9. un 10. aprīlī plkst. 19.00 K. K. fon Stricka villā gaidāma Karīnas Lapšinas laikmetīgās dejas izrādes «Viņš Viņu – Viņa Viņu» pirmizrāde.

Izrāde «Viņš Viņu – Viņa Viņu» top, pētot sieviešu un vīriešu savstarpējās attiecības un komunikāciju simts gadu šķērsgriezumā. Ko mēs saprotam ar sievišķību un vīrišķību? Kā sievišķība un vīrišķība atklājas indivīdā un kā tā ietekmē mūs pašus un pretējo dzimumu?

Izrāde būs pētījums – netradicionāla sintēze starp mūziku un deju. Iestudējumā piedalās gan profesionāli dejotāji, Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi Karīna Lapšina un Ģirts Bisenieks, gan mūziķi – komponists, dziedātājs Ralfs Eilands un grupas The Coco’nuts dalībnieki Marija Broča un Pēteris Narubins. Izrādi konsultē starptautiski atzītais Londonā dzīvojošais horeogrāfs Horhe Kresiss (Jorge Crecis).

«Izrādes tapšanas process ir aizraujošs, darbietilpīgs un ļoti emocionāls,» atzīst K. Lapšina. «Katrs dalībnieks reprezentēs kādu sievišķības vai vīrišķības aspektu, un mēs kopīgi pētām to mijiedarbību. Sadarbība starp mūziku un deju vēl vairāk bagātinās rezultātu.» Karīna Lapšina ir profesionāla laikmetīgās dejas horeogrāfe un dejotāja, profesionālo pieredzi pilnveidojusi Londonā, kur iepazinusies ar H. Kresisu un viņa darba metodi. Kopš 2016. gada K. Lapšina pievienojusies laikmetīgās dejas kompānijai «Ārā». «Viņš Viņu – Viņa Viņu» ir jaunās horeogrāfes pirmā pilnas formas izrāde pēc bakalaura grāda iegūšanas, tā apliecina sevis meklējumu turpinājumu dejā.

Izrādes tapšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā. Cenas 12 € un 8 € (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu