Latvijā pantomīmas meistars Karloss Martiness

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 1. līdz 8. aprīlim Latvijā uzstāsies pantomīmas meistars no Barselonas Karloss Martiness, informē «Kultūras Logs» pārstāve Katrīna Vastlāve.

Šogad aktieris svin 35 gadus kopš savas ķermeņa valodas «reformācijas», šajā laikā pierādot, ka pantomīma ir dzīvs un laikmetīgs mākslas un sarunas veids. «Manas profesionālās karjeras sākumā daudzi bija skeptiski, sakot, ka pantomīma ir vecmodīga, tai nav nākotnes. Tas mani mudināja reformēt tradicionālo izpratni par pantomīmu, izkopt tehniku un attīstīt stāstus,» tā par savu profesiju stāsta Martiness.

Mīms Latvijas skatītājiem piedāvās divas atšķirīgas programmas - izrādi «Laiks svinēt» un programmu ģimenēm «Maģiskā klusuma pasaule». Pantomīmas izrādes varēs apmeklēt Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jēkabpilī, Morē un Mārupē.

Izrādes «Laiks svinēt» pirmajā daļā Martiness piedāvā savu raksturīgāko etīžu izlasi, tomēr tikai norises dienā, sastopoties ar publiku, viņš izvēlēsies, kurus stāstus viņš parādīs uz skatuves. Otrajā programmas daļā tiek attīstīta tēma, kas vienmēr intriģējusi mākslinieku, proti, laiks.

«Laiks svinēt» ir izrāde, kas ved skatītāju priecīgā ceļojumā, aicinot pārvarēt klusuma robežas un ļauties neapturamām fantāzijas iedomām, vienlaicīgi attaisnojot aktiera 35 gadu seno un pamatīgo lēmumu kļūt par pantomīmas mākslinieku.

Pantomīmas izrāde «Laiks svinēt» 1. aprīlī būs skatāma Mores Tautas namā, 2. aprīlī Rīgas Kongresu namā, 5. aprīlī Valmieras drāmas teātrī, 6. aprīlī Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» un 7. aprīlī Ventspils Pārventas bibliotēkā.

Tāpat īpaši Latvijas skatītājiem Martiness ir sagatavojis programmu ģimenēm «Maģiskā klusuma pasaule». «Mākslinieks atver durvis uz klusuma pasauli, kur neiespējamais kļūst par īstenību. Iztēle pārvērš visu - slota var slaucīt vai kļūt par svaru stieni, pārvērsties zobenā vai ceļa spieķī. Spogulis atspoguļo virkni neprognozējamu masku. Tauriņš pārvar skatuves robežas un satiekas ar dažiem īpašiem draugiem skatītāju zālē. Kāpnes, ziedi, akmeņi, kas maina formu un izmēru, kabatas pulkstenis un konfekšu kaste ar visdažādākajām garšām,» tā par izrādi stāsta pasākuma pārstāvji.

«Maģiskā klusuma pasaule» būs skatāma 4. aprīlī Jēkabpils Tautas namā un 8.aprīlī Mārupes Kultūras namā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu