Dmitrijs Petrenko debitēs Liepājas teātrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājas teātrī pirmo reizi izrādi iestudē režisors Dmitrijs Petrenko, kurš skatītājiem piedāvās amerikāņu dramaturga Mureja Šizgala lugas «LUV» iestudējumu, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga. Luga «LUV» tiek raksturota kā «pamelna un nedaudz absurda komēdija», kurai režisors devis žanrisko apzīmējumu – «smieklīgs stāsts par izmisumu». Iestudējums pirmizrādi Liepājā piedzīvos 22. aprīlī.

Lugas nosaukumā ir vārdu spēle ar angļu valodas vārdu «love», kas tulkojumā nozīmē «mīlestība». Luga sarakstīta 1964. gadā. Ar to Šizgals debitēja Brodvejā un tika nominēts «Tony» balvai kategorijās «Labākais lugas autors» un «Labākā luga». Autors, kurš 2016. gada novembrī nosvinējis savu 90.dzimšanas dienu, devis atļauju lugas iestudējumam Liepājā.

Luga ir stāsts par trim cilvēkiem, kuru ceļi krustojas visai savdabīgā brīdī, kad viens no viņiem cenšas izdarīt pašnāvību, nolecot no tilta. Izrādes gaitā visi trīs veidos savdabīgu un nožēlojamu mīlas trijstūri un par spīti savām nelaimēm kļūs arvien smieklīgāki un smieklīgāki.

«Man liekas, ka šie trīs cilvēki un viņu attiecības ir ļoti precīza metafora laikam, kurā mēs dzīvojam. Mēs baidāmies pieņemt sevi, bet ļoti vēlamies, lai mūs pieņem citi. Viņi visi meklē glābēju otrā cilvēkā, nevis cenšas izglābties paši, tāpēc arī kļūst tik smieklīgi,» par topošo iestudējumu pastāstīja Petrenko.

Izrādē piedalīsies aktieri Inese Kučinska, Leons Leščinskis un Ēriks Vilsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu