Rīgā čehu eksperimentālais teātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

12. maijā plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī (Rīga, Ģertrūdes iela 101a) viesosies čehu eksperimentālā teātra kolektīvs «D’Epog» ar izrādi «Prieks prieku mīl» («Vše, co je krásné, rozmnožit má se»).

Izrāde «Prieks prieku mīl» (nosaukumā izmantots fragments no Šekspīra 8. soneta) ir «D’Epog» autordarbs, kurā apvienoti performances mākslas, fiziskā un dramatiskā teātra elementi. Iestudējums pēta svinību un svētku funkciju mūsdienu sabiedrībā, cilvēku spēju vai nespēju piedalīties svinībās, priecāties, dalīties, piedzīvot svinēšanas fenomenu komunālā un kolektīvā līmenī.

"D’Epog"
"D’Epog" Foto: publicitātes

Izrādes dramaturģiju veidojis Matiašs Dlabs, telpas un kostīmu mākslinieks - Matejs Sīkora, aktieri - Raģims Brihta, Zdeņeks Polāks, Janeta Prokešova un Zuzana Smutkova. Izrāde čehu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Teātra kolektīvs «D’Epog» ir eksperimentālā teātra mākslinieku grupa no Brno, Čehijas, kura aktīvi darbojas jau septīto sezonu. Kolektīvs savas aktivitātes īsteno pēc teātra laboratoriju principa, radot darbus, kas žanra ziņā robežojas ar dramatisko un fizisko teātri, performanču un multimediālo mākslu. «D’Epog» darbos liels uzsvars tiek likts uz skatītāja lomu un viņu interpretācijas brīvību. Lai liktu skatītājam paplašināt savas uztveres robežas, kolektīvs eksperimentē ar dažādām skatuves telpas variācijām.

Būtiska «D’Epog» laboratoriskās darbības sastāvdaļa ir aktiermeistarības darbnīcu vadīšana. No 8. līdz 11. maijam kolektīvs viesosies Latvijas Kultūras akadēmijā, kur teātra un laikmetīgās dejas mākslas studentiem būs iespēja apgūt «D’Epog» izstrādātās un praksē izmantotās psihofiziskās teātra treniņa metodes.

Izrāde ir tapusi ar Brno pašvaldības, Slovākijas Kultūras ministrijas un Starptautiskā Višegradas fonda finansiālu atbalstu. Viesizrādi organizē Latvijas Kultūras akadēmija ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri. Tulkojuma tapšanu atbalsta Latvijas vēstniecība Čehijā.

Biļešu cena 9 eiro, ar atlaidi skolēniem, skolotājiem, studentiem un pensionāriem - 5 eiro.

biletes.git

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu