Par labāko amatierteātra izrādi atzīst iestudējumu «Cik svarīgi būt nopietnam»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas labāko amatierteātra izrādi atzīts Ogres tautas teātra iestudējums «Cik svarīgi būt nopietnam» Jāņa Kaija režijā, informē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē «Gada izrādes 2016» diploms par pārliecinošu aktieru ansambļa sniegumu izrādē «Vasaras rītā» piešķirts Krišjāņa Valdemāra Talsu tautas teātrim. Balvu Neredzīgo cilvēku teātra kopa «Redzēt ar sirdi» saņēma diplomu par emocionāli iedarbīgu kamerizrādes iestudējumu «Vārds», bet Jūrmalas teātris - par spilgtu vizuālo tēlu izrādē «Mūsu ķēniņš».

Atsevišķi apbalvojumi tika pasniegti arī par spilgtu aktiera darbu. Tādi pasniegti aktrisei Inesei Afanasjevai par Marfas lomu izrādē «Bildinājums», Lindai Baumanei par Abigailas lomu izrādē «Kurrpurrū», Ancei Pabērzai par Elmas lomu izrādē «Elejas nindzjas», kā arī Ingai Sīmanei par Magdas lomu izrādē «Daži vasaras vakari zem saules» un Ernestam Greizim par Džona Vērdinga lomu izrādē «Cik svarīgi būt nopietnam». Tāpat apbalvojums piešķirts Guntim Kolbergam par Aldžernona Monkrīfa lomu izrādē «Cik svarīgi būt nopietnam», Gunāram Romānovam par Sašas lomu izrādē «Aptumsums», kā arī Ingum Stauģim par Šamanova tēlojumu izrādē «Vasaras rītā».

Izrādes vērtēja teātra kritiķes Anna Andersone, Mārīte Gulbe, Dita Jonīte, Ieva Rodiņa un režisors Arnis Ozols.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu