Leļļu teātrī top trīs jaunas izrādes pieaugušajiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Leļļu teātra jaunajā repertuārā tiek veidotas trīs jaunas izrādes, kas paredzētas pieaugušo auditorijai. Režisora Andra Kalnozola izrāde «Kazanova» piedzīvos pirmizrādi jau 26. maijā. Nīderlandes režisors, Duda Paiva, iesaistoties LLT programmas veidošanā, izvēlējās uzvest Raiņa izrādi «Zelta Zirgs», un tās pirmizrāde paredzēta šī gada novembrī. Savukārt «Romeo un Džuljeta» dāņu mākslinieka Dāvida Džovanzanas režijā teātrī tiks izrādīta 2018. gada aprīlī.

Izrādē «Kazinova» galveno lomu atveidos Jaunā Rīgas teātra aktieris Ģirts Krūmiņš, savukārt izrādes vizuālo noformējumu veidojis Purvīša balvas laureāts Andris Eglītis un leļļu māksiniece Anita Znutiņa - Šēve. Izrādes dzīvo mūziku un noskaņu radīs grupas «The Sound Poets» čelliste Undīne Balode.

Tā nebūs klasiska marionešu izrāde. Marionetes būs tikai līdzeklis, kas papildinās aktieru priekšnesumu, stāsta Kalnozols.

Kā skaidroja teātra galvenais režisors Ģirts Šoļis, teātris pēdējo septiņu gadu laikā ir mērķtiecīgi virzījies repertuāra paplašināšanas un mākslinieciskās daudzveidības virzienā.

Līdz šim, Latvijā leļļu teātris cilvēkiem ir asociējies kā bērnu auditorijai paredzēta izklaide. Taču, leļļu teātris no citām teātra formām, patiesībā, nav nemaz tik atšķirīgs, līdz ar ko, leļļu teātra auditorija ir krietni plašāka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu