32 gadu vecumā mirusi deju horeogrāfe Arta Slica

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lnkc.gov.lv

Pa mūžības ceļu 32 gadu vecumā ir aizgājusi horeogrāfe un deju skolotāja Arta Slica, vēsta informācija Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Arta Slica nāk no Stāmerienas, mācījusies Gulbenes ģimnāzijā, bet karjeru veidoja Rīgā.

«Visai dejotāju saimei nu ir par vienu sargeņģeli vairāk. Arta ir piepildījusi savus lielos sapņus. Jau bērnībā zinājusi, ka mācīs bērnus dejot - tāpat kā viņas māmiņa. Deju gaitas sākusi dzimtajā Stāmerienā, tur apzinoties sevi kā deju skolotāja. Jau vairākus gadus Artas mīlestībā uz deju ir auguši Rīgas Teikas vidusskolas «Skabardzēni», VEF Kultūras pils deju ansamblis «Zalktis» un Katlakalna dejotāji. Tāpat ir pamanīta Artas radošā dzirksts, ar dažādām atzinībām novērtējot viņas ieguldījumu dejas jaunradē. X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos par īstenību tapa vēl viena klusa vēlme – būt Deju svētku virsvadītāju tribīnē. Lai gan kāds šīszemes darbiņš tā arī palika nepadarīts, pa šo laiku ir paveikts neizmērojami daudz. Un viss ir darīts ar patiesu mīlestību un dziļu cieņu pret cilvēkiem, deju, tautas tradīcijām un Latviju,» vēstīts nekrologā Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

lnkc.gov.lv

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Artas tuviniekiem, dejotājiem, kolēģiem un draugiem, viņu aizsaulē aizvadot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu