Daugavpils teātris Rīgā izrādīs komēdija spāņu gaumē «Apķērīgā mīlniece»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Noslēdzot gadskārtējās Daugavpils teātra dienas Rīgā, šodien plkst.19 M.Čehova Rīgas Krievu teātrī Daugavpils teātris izrādīs Lopes de Vegas komēdiju «Apķērīgā mīlniece», informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Lope de Vega ir viens no izcilākajiem autoriem spāņu zelta laikmeta literatūrā, bet viņa luga «Apķērīgā mīlniece» tiek uzskatīta par vienu no viņa meistardarbiem. Šis stāsts ir apvīts ar ritmisku, dramaturģiski azartisku notikumu secību, kurā neticamās sižeta kolīzijas, patētiskas atzīšanās, dueļi, smiekli, intrigas atklāj skatītājam 16. gadsimta Spānijas atmosfēru.

Luga vēsta par kādu skaistu dāmu, kuru māte vēlas izprecināt bagātam vīram, bet viņa iemīlas inteliģentā puisī, kurš izrādās topošā vīra dēls. Tāpēc jaunā dāma Fenīsa ķeras pie viltīga plāna, lai varētu palikt kopā ar savu iecerēto. Un, kad apķērība ir sievietes stiprā puse, mīlestībai nekādi sarežģījumi nespēj kļūt par šķērsli.

Skatuves noformējums, kostīmi un aktieru spēles maniere pietuvināti tam, kā tas bija pirms 500 gadiem, savukārt Lopes de Vegas poētiskais teksts komēdijā bagātināts ar dziesmām un dejām profesionālu solistu un dejotāju izpildījumā.

Izrādi veidojuši trīs režisori - Oļegs Šapošņikovs, Juris Jonelis un Daniels Busato no Spānijas, kurš palīdzēja izrādē iedzīvināt spāņu mentalitāti, iesaistot izrādē tradicionālos spāņu žestus, mīmiku un kustības. Kostīmus un scenogrāfiju veidojušas mākslinieces Inga Bermaka Apiaha un Agnese Leilande, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu