Ar īpašu izrādi Dailes teātrī improvizatoru apvienība «ĀrprāTS» noslēgs 2. sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Noslēdzot 2. sezonu, improvizatoru apvienība «ĀrprāTS», piedāvās izrādi Dailes teātra kamerzālē, kas notiks 2. jūnijā plkst. 20.00. Šoreiz «ĀrprāTS» nedaudz atkāpsies no ierastā teātra sporta formāta, kurš piekopts visu sezonu, un radīs īpašu improvizācijas šovu, iekļaujot gan garās, gan īsās improvizācijas ainas.

«Pirmajai izrādes daļai esam īpaši gatavojušies un izveidojuši garo formu, kurā pat paši improvizatori līdz beigām nezina, kurš ir labais, kurš sliktais, un spriedze tiek uzturēta visu laiku. Būs noziegumi, noslēpumi, negaidīti pavērsieni un mūziklu cienīgas dziesmas, par kuru muzikālo pavadījumu pie klavierēm parūpēsies džeza meistars Kārlis Krusts. Izrāde būs interesanta visai ģimenei - gan mazajiem, gan lielajiem,» atklāj improvizatoru apvienības vadītājs Jānis Klucis.

Savukārt izrādes otrajā daļā joku krustugunīs nonāks kāda sabiedrībā pazīstama persona. Slepeno viesi un skatītājus gaida gan jautri, gan ironiski impro skeči, kas liks pasmaidīt ikvienam.

Ikdienā «Ārprāts» improvizē teātra sporta žanrā. Tā pamatā ir komandas improvizācija, kuru papildina sporta elements - sacensība starp komandām un tiesnešu vērtējuma iegūšana. Galvenais spēles uzdevums ir atbilstoši dažādiem noteikumiem nospēlēt īsas etīdes, kurām par pamatu tiek izmantoti skatītāju ierosinājumi un spontāna, neiestudēta aktieru rīcība.

«Ārprāts» sanāca kopā 2015.gada vasarā un pulcē teātra sporta entuziastus no visas Latvijas. Kolektīvs uzvedis vairāk nekā 60 izrādes, no kurām trešā daļa rīkota ārpus Rīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu