Pirmizrāde laikmetīgās dejas izrādei «AIZdedze»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Laikmetīgās dejas izrāde «AIZdedze» ir par ikdienas šķēršļiem un galapunktiem, kur motociklistes veidolā izrādes autore un horeogrāfe – Anete Tambaka, meklējot bremzes, spiež vēl spēcīgāk gāzi. Darbs veidots no dejas izrādes un dejas īsfilmas, kur abi mediji tiek salīdzināti no dejas un horeogrāfijas skatpunkta. Pirmizrāde VEF kvartālā 7. jūnijā plkst. 18:00.

Dzinējs piešķiļas krūškurvī. Ieēdušies dubļu traipi uz zābakiem kā kaunpilna nopūta par dzīves baudīšanu. Uzkāpju uz moča. Izpūtējs izšauj: «Sorrīīī.»

- Vai bremzes domātas mīkstajiem?

Radošā procesa gaitā tiek meklēti paņēmieni, ar kuriem var pēc iespējas precīzāk paust ideju, rast atmosfēru un līdzpārdzīvojumu gan kino, gan skatuves mākslas pasaulē. Tie tiek salīdzināti, cenšoties atbildēt uz jautājumu: vai tie ir līdzvērtīgi? Izmantojot līdz šim tapušās dejas izrādes «AIZdedze» ideju un horeogrāfiju, ir tapusi dejas filma, kas nu kļuvusi par pašpietiekamu mākslas darbu.

Skatītājiem līdz ar horeogrāfi būs iespēja meklēt atbildes uz līdz šim vien horeogrāfei pašai sev uzdotajiem jautājumiem: «Izrāde vai filma? Kurš no abiem mākslas darbiem ir spēcīgāks? Izrāde vs. filma - kurš kuru?»

Anete Tambaka deju jau iepriekš apguvusi Latvijas Kultūras akadēmijā bakalaura programmā, piedalījusies dažādās meistarklasēs, kur pilnveidojusi savu tehniku, kā arī piedalījusies ne vienā vien seminārā ārpus Latvijas, lai pētītu un atklātu dejā ko jaunu. Šajā izrādē Anete iedvesmojas no motocikla un apvieno divus medijus, lai mestos jaunā izaicinājumā.

Latvijas Kultūras akadēmijā kopš maija notiek aktieru un dejotāju diplomdarbu izrāžu skates. To ietvaros skatītājiem ir iespēja ieraudzīt ne tikai jauno aktieru, bet arī pirmā laikmetīgās dejas mākslas horeogrāfu maģistru veidotos darbus. Viena no izrādēm – jaunās horeogrāfes Anetes Tambakas dejas izrāde «AIZdedze», kas būs pa prātam gan tiem, kurus aizrauj laikmetīgā deja, gan tiem, kurus vairāk saista kino un audiovizuālā māksla.

Norises vieta un laiks - VEF Kvartāla kamerzāle, 7. jūnijs, plkst. 18:00

Režija, horeogrāfe - Anete Tambaka

Dejo Anete Tambaka

Komponists un skaņas operators Normans Bārbals

Vizuālais mākslinieks Normunds Zālmans

Video ieraksta operatori - Tālis Āboltiņš, Laima Dance

Fotogrāfes - Margarita Germane, Laima Dance

Producente Marta Lielpētere

Filmas operators Otomārs Bērziņš

Grafiskā dizainere Anete Ķestere

Horeogrāfa asistente Annija Belogrudova

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu