Klausītājs sadarbībā ar japāņu scenogrāfi Ošimu sāk darbu pie izrādes «Mīlība»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apvienojot mūziku, laikmetīgo deju un zīmēšanu, Vara Klausītāja «Zīmējumu teātrī» top zīmējumu kamerbalets «Mīlība» jaunākajiem skatītājiem un ģimenēm. Pirmizrāde festivālā «Sansusī» 11.-13. augustā.

«Zīmējumu teātrim» raksturīga unikāla teātra forma, kas apvieno zīmēšanu uz skatuves, mūziku, deju un aktierspēli. Izrādē uz skatuves satiekas horeogrāfe Agate Bankava un simfoniskā orķestra lielākie stīgu instrumenti - kontrabasi - komponista Kristapa Pētersona vadībā. Māksliniekus iekļauj tēlaina scenogrāfija, kuras autore ir japāņu scenogrāfe Hiroko Ošima, kostīmu māksliniece Evija Berga, un skatītāju acu priekšā topoši zīmējumi.

Izrādes radošo komandu iedvesmojis Aivara Neibarta dzejolis «Mīlība» - sirsnīgs un tēlains darbs bērniem un pieaugušajiem, kas smalki atklāj cilvēka dzīves svarīgākās un skaistākās nianses. Režisors Varis Klausītājs: «Cilvēkiem izaugot šķiet, ka apkārtesošā lietu pasaule saraujas. Taču ir lietas, uz kurām skatāmies tāpat kā bērnībā. Varbūt tāpēc, ka tās ir ļoti tālu un nekad nesasniedzamas - kā saule un zvaigznes. Vai arī tāpēc, ka uz tām vienmēr skatāmies bērna acīm - kā uz ķiršiem, mīļām plaukstām vai smaidu. Pasaule jāsaskata tēlos, lai to labāk izprastu. Par to arī ir šī izrāde!»

Jaunā izrāde «Mīlība» seko «Zīmējumu teātra» godalgotā iestudējuma «Dzejtaurenis» pēdās (Spēlmaņu nakts balvu nominācijā «Gada izrāde bērniem vai jauniešiem 2011/2012»; piecas balvas «AACT WorldFest 2014» Floridā, ASV) - izrāde ir bez vārdiem, pieejama visplašākajai auditorijai un šoreiz, pateicoties pieaicinātajiem māksliniekiem, sola būt vēl drosmīgāka un laikmetīgāka.

Pirmizrāde 2017.gada 11.-13. augustā alternatīvās kamermūzikas festivālā «Sansusī», Susējā. Ar 2017.gada rudeni gaidāmas izrādes visā Latvijā.

Izrādes tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Dejas un personības kultūras centrs «I-DEJAS MĀJA» un SIA Colour Line ar «STO» krāsām.

Biļetes uz festivālu «Sansusī» «Biļešu paradīzes» tirdzniecības kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/, www.sansusi.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu