Etīžu teātris «Nerten» izrādīs Sutam veltītu izrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā (LNMM) 16. jūnijā plkst.18 ar Romanam Sutam veltītu izrādi «Stiprās rokas vieglais pieskāriens» uzstāsies etīžu teātris «Nerten», informē LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Viņa skaidroja, ka, izpētot gleznotāja daiļradi, viņa rakstura īpašības, konkrētus dzīves momentus un attiecības ar laikabiedriem, iestudējuma autori Toms Treibergs un Svens Kuzmins vēlas aplūkot Romana Sutas talanta izpausmes no dažādiem skatpunktiem, atklājot meistaram piemītošo tieksmi uz galējībām un iespaidīgu emociju spektru - gan drastiskumu, gan jūtīgumu, gan to apbrīnojamo mijiedarbību.

Ierosmes etīdēm tvertas arī no zīmīgām mākslinieka biogrāfijas epizodēm, piemēram, Sutam kopā ar Aleksandru Beļcovu un Erastu Šveicu piedaloties 1925.gadā pirmajā bezpriekšmetiskās mākslas izstādē Parīzē, kur viņu darbi bija eksponēti līdzās pasaules meistaru Paula Klē, Maksa Ernsta, Fernāna Ležē un Pablo Pikaso veikumiem, sacīja Sujunšalijeva.

Etīžu teātri «Nerten» 2004.gadā nodibināja divi draugi - dzejnieks un kultūras žurnālists Treibergs un rakstnieks, gleznotājs Kuzmins, kuri arī darbojas divatā kā dramaturgi, režisori un aktieri.

Sujunšalijeva norādīja, ka viņu izrādes sastāv no iepriekš iestudētām īsām etīdēm jeb skečiem, kas šo projektu atšķir no improvizācijas teātra. Dramaturģiskajās miniatūrās vienlīdz būtiska loma ir gan humoram, gan cilvēka esamības absurdajai un nereti traģiskajai pusei. Kopš darbības pirmsākumiem viņi neizmanto dekorācijas, rekvizītus vai tēlus raksturojošus kostīmus, tādējādi aicinot skatītājus veidot vidi un tajā ietvertos varoņus ar savas iztēles palīdzību.

Ieejas biļete izstādē pieaugušajiem ir 3,50 eiro, savukārt skolēniem, studentiem, pensionāriem - 2 eiro.

Pirms pasākuma muzejs piedāvā iespēju apmeklēt izstādi «Romans Suta - 120. Universālā mākslas formula», kas LNMM tiek eksponēta līdz 9. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu