Franču kritiķi slavē Lietuvas Nacionālā drāmas teātra iestudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: festival-avignon.com

Francijas Teātra, mūzikas un dejas kritiķu apvienība atzinusi par labāko šogad Francijā rādīto ārzemju izrādi poļu režisora Kristiana Lupas veidoto austriešu dramaturga Tomasa Bernharda drāmas «Varoņu laukums» iestudējumu Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī.

Lupa šogad saņēmis arī franču kritiķu godalgu par labāko teātrim veltīto grāmatu - «Utopia. Lettres aux acteurs» («Utopija. Vēstules aktieriem)».

«Katrs prieks iegūst dziļāku jēgu, ja var ar to dalīties. Ar lielu saviļņojumu dalos mūsu «Varoņu laukuma» panākumos ar harismātisko Lietuvas Nacionālā drāmas teātra trupu, ar aktieriem, kuri tik dziļi un personiski spēja atklāt Tomasa Bernharda tekstu un tajā slēptās bezgalīgās ciešanas,» rakstījis Kristiana Lupa savā pateicības vēstījumā, ko apbalvošanas ceremonijā nolasīja Parīzes teātra «Odeon» direktors Stefans Braunšveigs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu