Dziesmu spēles «Tobāgo!» pirmizrāde – jau šonedēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavojoties Māras Zālītes un Ulda Marhileviča traģikomiskās dziesmu spēles «Tobāgo!» atjaunotā iestudējuma pirmizrādei, kas piektdien, 7. jūlijā, notiks Valmierā, aktīvi rit izrādes mēģinājumi. Vienā no pagājušās nedēļas pēcpusdienām RISEBA Arhitektūras un mediju centra «H2O 6» mājīgajās telpās mums bija iespēja ielūkoties topošās izrādes mēģinājumā.

«Ir patiesa bauda strādāt ar režisoru Valdi Liepiņu! Viņš ir gudrs režisors un precīzi izskaidro, kā būtu jāspēlē konkrētā aina, turklāt, tiklīdz tā ir izmēģināta, tā to iepinam jau gatavajā materiālā,» par radošo procesu teic galvenā varoņa Andreja Vītola lomas atveidotājs – Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs, savukārt viņa skatuves partnere – aktrise Aija Dzērve, kas atveido Ievu, priecājas par to, kā Mārcis iejuties Dailes teātra aktieru radošajā kolektīvā: «Ar Mārci ir viegli saspēlēties, un man šķiet, ka arī mūsu balss tembri kopdziesmās labi saskan.»

Ar prieku par topošo iestudējumu izsakās arī iemīļotais aktieris Jānis Paukštello (izrādē – Vilis Olektiņš): «Šķiet, ka dzimst ļoti laba izrāde, lai gan, protams, tā būs pavisam citādāka nekā toreiz, pirms piecpadsmit gadiem. Taču mūsu lomas un tēli mums ir asinīs un gēnos, tāpēc strādāt ir viegli. Ceru, ka cilvēkiem patiks mūsu veikums!»

Atgādināsim, ka vēl izrādē piedalās aktieri Olga Dreģe, Andris Bērziņš, Juris Frinbergs, Indra Briķe, Juris Gornavs, Madara Botmane, Sarmīte Rubule u.c., kā arī dejotāji un, protams, pats mūzikas autors Uldis Marhilevičs, kurš visās izrādēs gan sēdēs pie klavierēm, gan iejutīsies Stāstnieka lomā.

Biļetes uz visām «Tobāgo!» izrādēm var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu