DDT svin savu desmito dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Dirty Deal Teatro» aicina uz savas desmitās dzimšanas dienas svinību pasākumiem - īsizrādēm, koncertu, lekcijām un citiem interesantiem notikumiem, kuri norisināsies 9., 10. un 11. augustā Andrejsalā un Spīķeru kvartālā.

Šovasar aprit pilni desmit gadi kopš savu radošo darbību uzsācis nevalstiskais teātris Dirty Deal Teatro (DDT). Nozīmīgo notikumu teātris atzīmēs ar trīs dienu svinībām, aicinot uz īpaši šim notikumam par godu veidotiem pasākumiem - īsizrādēm, ekspertu lekcijām, diskusijām, koncertu un Garlaicības muzeju.

Svinību pirmajā dienā, 9. augustā, plkst. 18.00 Hedas mājā, Andrejsalā, norisināsies lekciju un 1 pret 1 īsizrāžu vakars «Pārcilvēki un pārnākotne», sniedzot praktisku un teorētisku ieskatu pārcilvēcisko spēju un iespēju pasaulē. Pārnākotnes jautājumos iedziļināsies LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Guntis Pakalns, LU Psiholoģijas nodaļas vadītājs Ivars Austersun Latvijas Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa.

Paralēli lekcijām skatītāji tiks aicināti iesaistīties īsformāta 1 pret 1 izrādēs. Īsizrāžu veidotāji: Jānis Balodis, Aiva Birbele, Andrejs Polozkovs, Dana Indāne, Ieva Gaurilčikaite, Matīss Gricmanis. Noslēgumā - kosmiski kustīga mūzika

10. augustā plkst. 17.00, 19.00 un 21.00 DDT aicina uz svinību īpašo notikumu - DDT desmitgades īsizrādēm.Reflektējot par pēdējo desmit gadu laikā piedzīvoto, notikušo un radīto, vairākas radošās komandas apkopojušas pieredzi un mēģinājušas iezīmēt nākotnes perspektīvas mikro un makro pasaulēm, kurās mītam, domājam un darām.Īsizrāžu autori un izpildītāji Dimitrijs Petrenko, Kristaps Ķeselis, Santa Didžus, Ivo Briedis, Rūdolfs Baltiņš, Dace Sloka, Sintija Jēkabsone, Marija Rozīte-Vītola, Jurijs Djakonovs u.c.

No plkst. 17.00 Spīķeru kvartālā blakus bērnu spēļu laukumam savas durvis apmeklētājiem vērs Garlaicības muzejs - muzejs padzīvojušiem jauniešiem.Par garlaicības muzeja eksponātiem kalpos unikāli objekti, kas daudzdzīvokļu māju pagalmos garlaicības un jaunības iespaidā mainījuši savu sākotnējo jēgu un nozīmi. Muzeja kuratori: Paula Pļavniece, Uģis Bērziņš, Ance Kukule un Uldis Sniķeris. Darba laiks: 10. augustā no 17.00 - 21.00, 11. augustā no 17.00 - 20.00, 12. augustā no 13.00 - 17.00. Garlaicības muzejs ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

Svinību trešajā dienā, 11. augustā, plkst. 18.00 DDT aicina uz «Vakara brokastīm» -diskusiju par to, kas ir svarīgs šodien un var nebūt svarīgs rīt.Kopā ar jums modīsies un dienas otrās brokastis gatavos un ēdīs četri režisori - Kārlis Krūmiņš, Dmitrijs Petrenko, Andrejs Polozkovs un Valters Sīlis.

Svinības noslēgsies ar DDT 10Øgadesjubilejas koncertu Spīķeru kvartāla galvenajā laukumā "Vectēva netīrie гaды." Koncerta veidotāji - Mārcis Lācis un Ģirts Šolis. Sākums plkst. 20.00.

  • 9. augustā, 18.00 - Lekciju un 1 pret 1 īsizrāžu vakars «Pārcilvēki un pārnākotne». Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri pieejami «Biļešu paradīze» kasēs.
  • 10. augustā, 17.00, 19.00 un 21.00 DDT desmitgades īsizrādes. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri pieejami «Biļešu paradīze» kasēs.
  • 10. augustā 17.00 - 21.00, 11. augustā 17.00 - 20.00 un 12. augustā 13.00 - 17.00 - Garlaicības muzejs. Ieeja bez maksas.
  • 11.augustā 20.00 - DDT 10Øgades jubilejas koncerts "Vectēva netīrie гaды." Ieeja bez maksas. Vairāk par svētku programmu - www.dirtydealtaatro.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu