JRT par 18 000 eiro iepirks mikrofonus un skatuvju tehnisko aprīkojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts SIA «Jaunais Rīgas teātris» par 18 145 eiro iepirks mikrofonus un «Tabakas fabrikas teātra» skatuvju tehnisko aprīkojumu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētie iepirkuma rezultāti. Par uzvarētāju atzīts SIA «SGS» piedāvājums.

Teātra mikrofonu sistēmas paplašināšana «Tabakas fabrikas teātra» skatuvju tehniskā aprīkojuma iegādei maksimālā līgumcena bija 20 000 eiro.

Kā ziņots, Jaunais Rīgas teātris (JRT) jūnijā aizvadīja pēdējās izrādes ēkā Lāčplēša ielā pirms tās rekonstrukcijas, bet pēc rekonstrukcijas gatavojas būtiskām pārmaiņām aktieru trupā, JRT ierakstā sociālajā tīklā «Facebook» vēstīja teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Ēkas rekonstrukcijas laikā teātris pārcelsies uz «Tabakas fabrikas» telpām Miera ielā 58A.

Tuvāko gadu laikā teātris vēlas piesaistīt vairāk aktieru, kas nav JRT pastāvīgajā trupā, liekot uzsvaru uz tām vecuma grupām, kas pašlaik nav pārstāvētas. Savukārt 2018.gada vasarā Latvijas Kultūras akadēmija uzņems jauno JRT aktieru kursu, kuri tiks speciāli gatavoti tieši JRT vajadzībām.

Hermanis uz JRT nākotni raugās pozitīvi, paužot viedokli, ka «Tabakas fabrikas» telpās pavadītais laiks tiks izmantots, lai atgrieztos pie skatītājiem citā kvalitātē. «Savu teātra «reliģiju» mēs saglabāsim veco, bet piešķirsim tai jaunu enerģiju,» sola Hermanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu