«Re Rīga!» jau piekto gadu mūs priecēs ar krāšņām cirka izrādēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam drīz — no 23. līdz 25. augustam notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!. Piekto gadu — daudzveidīgs cirks telpās un pilsētvidē, pirmo reizi — sarunas pēc izrādēm, meistarklases un festivāla producētas izrādes

No 23. līdz 25. augustam Rīgā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, kad pāris dienu laikā varēs redzēt daudzveidīgu cirku, no vizuālas maģijas pilnas izrādes līdz akrobātiski izstāstītam stāstam ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas mākslinieku izpildījumā; izrādes būs gan iekštelpās, gan arī pilsētvidē.

Festivāls notiek piekto gadu — šo gadu laikā laikmetīgā cirka un ielu mākslas izrādes ir kļuvušas par tradīciju, par Rīgas kultūras zīmi. «Festivāls ir attīstījies mērķtiecīgi ar domu ne tikai aicināt skatīties un priecāties, bet arī iepazīt, padomāt un saprast. Prieks par sadarbību ar Rīgas cirku, kas arī sācis domāt mūsdienīga cirka, izglītota un iesaistīta skatītāja virzienā,» saka Re Rīga! festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers.

Šā gada jaunums — pēc katras no izrādēm, kas notiks koncertzālē Palladium, notiks sarunas ar izrādes māksliniekiem. Īpaši plaša šogad būs arī meistarklašu programma — viesmākslinieki jomas profesionāļiem vadīs meistarklases kopumā 35 stundu garumā par dažādām tēmām, piemēram, akrobātiku, mītu izspēli un videoprojekciju izmantošanu izrādes scenogrāfijā.

Foto: publicitātes

Festivāls tiks atklāts otrdien, 22. augustā, ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā «Zirgu pasts». Plkst. 19.00 notiks festivāla organizētā konkursa Baltijas jaunajiem talantiem uzvarētāja — igauņu trupas Carousel Company izrāde Carousel Night. Kā otro skatītājiem būs iespēja noskatīties festivāla pirmo producēto izrādi ar horeogrāfes Agneses Vanagas (Latvija) un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija), Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos – projekts tapis VKKF mērķprogrammas «Kultūras skolas soma» ietvaros sadarbībā ar VSIA Rīgas Cirks. Izrāde Citroni un medus stāsta par draudzību, priekiem, skumjām un ikdienišķām dzīves situācijām. Abas izrādes ir bez maksas.

Īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē Palladium festivālā tiks izrādītas: somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvītā izrāde Ardievas, neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē 100% cirks un festivāla noslēgumā — patiesības meklējumi ekstravagantās, šobrīd vienas no pasaulē pazīstamākajām ASV trupām - Ricochet izrādē Dūmi un spoguļi.

Foto: publicitātes

Gan festivālā, gan pirms tam Rīgā būs skatāmas vairākas izrādes pilsētvidē. Somijas — dueta Kate & Pasi oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei Attiecības par «attiecību kārtošanu» ar akrobātikas palīdzību tiks izrādīta trīs festivāla vakarus plkst. 18.00 laukumā uz Kaļķu un Vaļņu ielu stūra.

Noskaņoties uz labu cirku varēs jau Rīgas svētkos un Piena svētkos 19. un 20. augustā, piedaloties notikumos, kas risināsies uz Briāna ielas un laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Skatītāji varēs nokļūt improvizētā viesistabā, skatīties akrobātikas elementus savienojumā ar pantonīmu, satikt cilvēku ar milzu baļķi vai varoni, kas vairāk domā nekā runā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu