Direktors: Rīgas Krievu teātris valstij nav pats mīļākais bērns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris valstij nav pats mīļākais bērns, intervijā sacīja Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals.

Cehovals norāda, ka ar finansējuma trūkumu kultūras jomā ir jācīnās, nevis par to jāsūdzas. Lai gan Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir valsts teātris un saņem dotāciju, tas valstij nav pats mīļākais bērns, viņš ir pārliecināts. Taču kopumā viss ir normāli, jo labam teātrim dod naudu, bet sliktam - nedod, teica Cehovals.

«Biļešu cenu ziņā teātris ir pieejams visiem, tas ir pilnīgi noteikti. Turklāt mums ir elastīga atlaižu sistēma, īpašas akcijas. Par summu līdz 10 eiro jebkurš cilvēks var atļauties kaut vai reizi mēnesī vai reizi divos mēnešos aiziet uz teātri. Galvenais, lai izrādes būtu labas, tad arī pirktspēja neietekmē apmeklētību - cilvēki krās, lai aizietu uz teātri,» ir pārliecināts Cehovals.

Rīgas Krievu teātris ir valsts teātris un saņem dotāciju. «Protams, mēs neesam pats mīļākais bērns, tas ir saprotams. Taču sev darīt pāri arī neļaujam, tā ka kopumā viss ir normāli. Ar finansējuma trūkumu ir jācīnās - kāpēc sūdzēties? Tas ir bezjēdzīgi. Vienkārši jādara viss, lai tavam teātrim dotu naudu. Labam teātrim dod naudu, bet sliktam - nedod,» sacīja teātra direktors.

Pēc viņa teiktā, vienmēr var kaut ko uzlabot, taču pašreizējā periodā ir visprognozējamākā teātra un valsts sadarbība pēdējo gadu laikā. Ir saprotami kritēriji, saprotams, kādās pozīcijās ir jātiekas un kā jāapspriež jautājumi.

Ģeopolitiskā situācija, attieksme pret Krieviju nav ietekmējusi attieksmi pret krievu teātri un vēlmi uz to nākt, ir pārliecināts Cehovals. «Teātrim galvenais ir rādīt to, kas notiek uz skatuves, bet politika - tā nav teātra darīšana,» viņš rezumē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu