Kāpēc apmeklēt laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu «Re Rīga!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lūk, pieci iemesli, kāpēc jums vajadzētu apmeklēt laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu «Re Rīga!», kas notiek no 23. līdz 25. augustam koncertzālē «Palladium» un pilsētvidē. Iesaka festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers.

«Laikmetīgais cirks, kas sāka attīstīties pagājušā gadsimta 70. gados, ir ļoti mainījies; tas ir mainījies pat šajos piecos gados, kopš Rīgā organizējam «Re Rīga!». Šogad izvēlētais repertuārs ļoti labi parāda, cik dažāds ir laikmetīgais cirks - sākot no somu mākslinieku vizuālas iluzionisma iedvesmotas izrādes līdz ASV trupas ļoti sarežģītai galvu reibinošai akrobātikai,» stāsta Mārtiņš Ķibers.

Cirks ir ļoti demokrātisks, jo šeit nav valodas barjeru. Protams, ir sarežģītāki stāsti un tēmas, taču labā stāstā kaut ko nolasīs gan mazs, gan liels.

Trīs festivāla vakarus notiks bezmaksas āra izrādes pilsētvidē.

«Viens no iemesliem, kāpēc vispār sākām organizēt festivālu, bija iedzīvināt pilsētu. Jūs katru dienu, teiksim, ejat pa Kaļķu ielu Vecrīgā, nepaceļot acis, bet te pēkšņi - triki, smiekli, kaut kāds stāsts, un tā vieta jums izmainās uz visiem laikiem,» tā Ķibers. «Šogad sabiedrībā bija plašas diskusijas par to, kāds tad un vai vispār ir cirks bez dzīvniekiem. Festivāls savā ziņā ir mūsu atbilde uz jautājumu, kāds tad ir laikmetīgais cirks. Tas ir pilnīgs savā iespējamībā, un dzīvnieki te netiek izmantoti, bet tā noteikti nav galvenā atšķirība, salīdzinot ar tradicionālo cirku.»

«Viss, ko mēs redzam un piedzīvojam, paliek ar mums. Laikmetīgā cirka izrādes mani iedvesmo, saviļņo un pārsteidz. Man ir patiess prieks, ka sev esmu atklājis šo mākslas žanru, un novēlu to arī citiem!» nobeigumā saka festivāla mākslinieciskais direktors.

Festivāls tiks atklāts otrdien, 22. augustā, ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā «Zirgu pasts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu