Līdzās laikmetīgā teātra izrādēm festivālā «Homo Novus» notiks dažādas arī lekcijas, koncerti un filmu seansi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdzās laikmetīgā teātra izrādēm festivālā «Homo Novus» notiks arī dažādas lekcijas, koncerti un filmu seansi, festivālam veltītajā preses konferencē sacīja tā direktore Gundega Laiviņa.

Festivāla lekcijas, koncerti un filmu seansi norisināsies Kaņepes Kultūras centrā un būs bezmaksas. Vieslekciju sniegs mākslinieciskās un politiskās kustības «Jaunās pasaules samits» pārstāvis Vinsents W.J. van Garvens Ojs no Tirānas, antropoloģe Elizapete Povinelli no Ņujorkas, skaņu un mūzikas performanču māksliniece Elīna Mara Oijena Vistere, kā arī mākslinieks Mirko Nikoličs.

2.septembrī koncertu sniegs māksliniece «Mary Ocher» no Berlīnes. Līdz šim viņa laidusi klajā četrus albumus, taču pēdējo albumu papildina mākslinieces eseja, kurā viņa analizē šībrīža sociāli politisko klimatu. Savukārt elektroniskais mūziķis no Grenlandes «Uyaraq» uzstāsies 8.septembrī. Mākslinieks ietekmējies no smagā metāla mūzikas, ko pats arī izpildījis savā jaunībā.

Režisora Kosimo Terliči filma «Aurora. Radīšana» būs skatāma 2.septembrī un 4.septembrī. Tā seko mākslinieka Aleksandra Šaroni izstādes «Aurora» tapšanai un ir intīms stāsts par mākslinieka darba metodi, izrādes dalībniekiem un viņu pasaules uztveri.

Savukārt Samiras Elagozas filmas «Craiglist Allstars» seanss paredzēts 3.septembrī. Filmā māksliniece pa e-pastu sazinās ar svešiniekiem un nofilmē viņu tikšanās reizes.

Foto: Evija Trifanova / LETA

Festivāla noslēguma izrāde 9.septembrī Rīgas Kinostudijā būs režisora Milo Rau izrāde «Līdzjūtība. Ložmetēja stāsts», kas stāsta par bēgļu ceļiem un izcelšanās vietām Vidusjūras reģionā un pilsoņu kara skartajām teritorijām Kongo.

Tāpat pirmo reizi festivālā ieradīsies itāļu režisors Šaroni, kurš piedalīsies ar izrādēm «Aurora» un «Folk-s. Vai tu mani vēl mīlēsi?». Savukārt 6.septembrī VEF kvartāla kamerzālē būs iespēja baudīt muzikālu izrādi «Dzirdi», kurā līdzās idejas autoram Benjaminam Vandevallem, komponistam Joanam Durānam un citiem izpildītājiem uzstāsies jauniešu koris «Kamēr...».

Kā ziņots, 13. starptautiskais jaunā teātra festivāls «Homo Novus» norisināsies no 1.septembra līdz 9.septembrim. Tā laikā apmeklētāji varēs vērot divdesmit darbus - viesizrādes, jauniestudējumus, sadarbības projektus, kā arī bezmaksas lekciju, kino un koncertu programmu festivāla centrā, kas šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriežas Kaņepes Kultūras centrā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu