Maskavas tiesa patur Serebreņņikovu mājas arestā

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Maskavas tiesa pirmdien nolēmusi paturēt mājas arestā teātra «Gogoļa centra» galveno režisoru Kirilu Serebreņņikovu, kurš apsūdzēts par krāpšanu īpaši lielā apjomā.

Serebreņņikovs tika aizturēts pirms divām nedēļām, un viņam tika piemērots mājas arests. Lai gan Maskavas tiesa noraidīja viņa lūgumu atcelt mājas arestu, tā atļāva Serebreņņikovam katru dienu doties divu stundu ilgā pastaigā ārpus mājas.

Pēc izmeklētāju versijas, Serebreņņikovs organizējis vismaz 68 miljonu rubļu piesavināšanos; tie 2011.-2014. gadā tika piešķirti projekta «Platforma» realizēšanai. Serebreņņikovs apsūdzības noraida, nodēvējot tās par «absurdām un neiespējamām».

Režisors paskaidrojis, ka nodarbojies tikai ar projekta «Platforma» radošo pusi, un atzinis, ka nezina, kāpēc kāds viņu cenšas nostādīt nelabvēlīgā gaismā. Par saviem bijušajiem kolēģiem viņš izteicies tikai un vienīgi atzinīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu