Skolēnu pils teātris lugu «Sprīdītis» izrādīs Ķīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Skolēnu pils teātris «Zīļuks» septembra beigās piedalīsies Ķīnas starptautiskajā mākslu festivālā «The Arts Committee of the 2017 China-CEEC Cultural Season», kurā izrādīs Annas Brigaderes lugu «Sprīdītis», informēja teātra projektu direktore Zane Goiževska.

Goiževska skaidroja, ka luga izvēlēta, balstoties uz tās atbilstību festivāla koncepcijai - iepazīstināt Ķīnas iedzīvotājus ar citu valstu kultūras mantojumu.

«Veiksmīgā vizuālā un dramaturģiskā risinājuma dēļ «Sprīdītis» ir viena no pieprasītākajām izrādēm Latvijā un starptautiskos festivālos, turklāt tā īpaši pielāgota brīvdabas skatuves specifikai. «Zīļuka» «Sprīdītis» ir viegli transformējams, jo dekorācijām izmantotas nevis lielizmēra konstrukcijas, bet gan lielas lelles - maskas, kas izrādi padara dinamisku, kustīgu un bērna uzmanību noturošu,» pauda Goiževska.

Pašlaik norit lugas teksta un dziesmu tulkošana ķīniešu valodā.

Pirmā izrāde paredzēta 26. septembrī Handžou pilsētas «Hangzhou Polytechnic» koledžā, savukārt 1. oktobrī un 2. oktobrī izrāde notiks Pekinas «Garden Expo Park» metro stacijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu