Laba laikmetīgās dejas izrāde «Slikta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ikgadējā skatuves mākslas festivāla «Patriarha rudens» ietvaros 3. oktobrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma Laba laikmetīgās dejas izrāde «Slikta».

«Cilvēku veido laiks un pieredze, kas palīdz dzīvot pasaulē atbilstoši laikmeta prasībām un baudīt labu mākslu, jo mēs zinām, kas ir labs. Izrādē piedalās pieci pieredzējuši dejotāji, kuri nepārtraukti uzzina par sevi kaut ko jaunu dejojot. Neko citu viņi neprot, tikai pastāvīgi izdzenā blokus savā un citu ķermeņos,» izrādi raksturo horeogrāfe Agate Bankava, piebilstot, ka «nekas no rakstītā nav jāuztver nopietni. Tā vienlaikus var būt gan patiesība, gan izdomājums.»

Par izrādes aprakstu vēl intriģējošāks ir izrādes mākslinieciskais sastāvs. A.Bankavas izrādē piedalās Latvijā un ārvalstīs atpazīstami dejotāji un horeogrāfi. Viena no tiem ir Olga Žitluhina, kura ir Laikmetīgās dejas mākslas aizsācēja Latvijā, laikmetīgās dejas mākslas programmas izveidotāja Latvijas Kultūras akadēmijā un starptautiskā dejas festivāla «Laiks dejot» mākslinieciskā direktore.

Savukārt jogas cienītājiem būs iespēja neikdienišķā ampluā redzēt Latvijas atpazīstamāko jogas pasniedzēju, dejotāju un horeogrāfu Arni Siliņu.

Ramona Galkina kā pasniedzēja ir skolojusi teju 2000 topošo dejotāju un horeogrāfu un turpina pasniegt deju Latvijas Kultūras akadēmijā, Latvijas Kultūras koledžā u.c. Ramona Galkina ir pirmās Latvijas profesionālās laikmetīgās dejas paaudzes pārstāve.

Andris Kačanovskis ir strādājis Valsts deju ansamblī «Daile» un Olgas Žitluhinas dejas kompānijā (2003.–2012., dejotājs, horeogrāfs).

Izrādes jaunākā dejotāja, lai gan profesionalitātes ziņā ne mazāk nozīmīga, ir Anna Novikova – profesionāla dejotāja un horeogrāfe, dejo laikmetīgās dejas kompānijā «ĀRĀ».

Izrādes mākslinieciskais sastāvs ir unikāls un neatkārtojams. Latvijas laikmetīgās dejas ievērojamākie pasniedzēji, laikmetīgās dejas tradīcijas Latvijā iedibinātāji un attīstītāji.

Laba laikmetīgās dejas izrāde «Slikta»

Horeogrāfija - Agate Bankava

Dejo: Ramona Galkina, Andris Kačanovskis, Anna Novikova, Arnis Siliņš un Olga Žitluhina

Dramaturģija - Anna Zvaigzne un Ivo Briedis

Mūzika - Mārtiņš Zariņš

3. oktobrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu