Laikmetīgās dejas kompānija «Ārā» viesosies Liepājā ar izrādi «Fafabulala»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 12.novembrī, pulksten 16 laikmetīgās dejas performance «Fafabulala» pirmo reizi Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» Kamerzāli pārvērtīs dejas laukumā. Horeogrāfes Agates Bankavas veidotā izrāde vēstīs par divu cilvēku savstarpējo komunikāciju mūsdienu steidzīgajā laikmetā.

Pēc izrādes horeogrāfes Agates Bankavas domām, lai arī cik toleranti un demokrātiski censtos būt mūsdienu cilvēki, komunikācija un tās uztvere vienmēr būs subjektīva. Izrādes «Fafabulala» temats ir mūsdienās aktuāls - steidzīgajā ikdienas solī cilvēki nereti mēdz piemirst viens otru vai ir nevērīgi savstarpējā komunikācijā. Kustību izrāde atgādinās, ka nav vienas patiesības un dzīvē viss ir mainīgs - no asarām līdz smiekliem un otrādi.

««Fafabulala» būs labs ievads laikmetīgās dejas pasaulē arī tiem, kas līdz šim ar konkrēto dejas žanru nav saskārušies. Sižetā iekodētais humors un dejotāju atlētiskās kustības aizraus līdzi dejas stāstam,» skatītājus iedrošina izrādes veidotāji, piebilstot, ka izrāde parāda, kā ar kustību var izstāstīt stāstu par divu cilvēku attiecību pasauli, pat netulkojot to vārdos.

Savukārt dramaturgs un režisors Ivo Briedis recenzijā portālam kroders.lv izrādi nodēvējis par «iekšējo žestu simfoniju» un atzinis: «Tas ir divu jaunu un spēcīgu vīriešu horeogrāfisks dialogs, ko ar saturu katrs var piepildīt pats. Viens redzēs drāmu, otrs traģēdiju, trešais – komēdiju, taču taisnība būs visiem, jo žanri šeit cits citu neizslēdz, drīzāk baro. Izpildītāju izvēle ir bijusi ļoti pārdomāta, jo Rūdolfa Gediņa un Jāņa Putniņa fiziskās spējas un drosme ķermeniskajā saspēlē brīžiem izraisa patiesu apbrīnu

FAFABULALA from Ina Ločmele on Vimeo.

Izrādes horeogrāfe Agate Bankava ir viena no aktīvākajiem jaunajiem horeogrāfiem Latvijā. Līdztekus darbībai dažādos dejas projektos, pagājušajā gadā Agate Latvijas Nacionālajā teātrī kopā ar aktieriem Madaru Botmani, Eviju Skulti un Aināru Ančevski iestudējusi izrādi «Nature morte», par ko šogad izvirzīta «Spēlmaņu nakts 2016/2017» balvai kategorijā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā».

Iestudējuma dramaturģe ir Anna Zvaigzne, dejotāji - Rūdolfs Gediņš un Jānis Putniņš, producenti - laikmetīgās dejas kompānija «Ārā». Izrāde «Fafabulala» pirmizrādi piedzīvojusi 2016. gada maijā.

Biļetes par 6 eiro nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā. Viesizrādi organizē SIA «Lielais dzintars», atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pašvaldība un Latvijas Laikmetīgās dejas horeogrāfu asociācija.

Uzziņai:

Laikmetīgās dejas kompānija «Ārā» izveidota 2013. gadā pēc atzītās horeogrāfes Olgas Žitluhinas ieceres un iniciatīvas. Apvienības pirmais projekts bija izrāde ar tādu pašu nosaukumu – «Ārā», kas izpelnījās ievērojamu skatītāju un kritiķu atzinību, kā arī divas «Spēlmaņu nakts 2013/2014» godalgas kategorijās «Gada notikums laikmetīgajā dejā» un «Gada scenogrāfs». Pēc izrādes panākumiem dejotāji nolēma izveidot apvienību, kuras mērķis ir veidot un attīstīt laikmetīgās dejas tradīcijas Latvijā un atbalstīt dejas māksliniekus radošajā ceļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu