Spēlmaņu nakts 2016/2017 bērnu žūrija dodas uz teātriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dailes teātris

Jau ceturto gadu Spēlmaņu nakts ietvaros ir izveidota Bērnu žūrija, kas laika posmā no 14. oktobra līdz 20. novembrim skatīsies un vērtēs aizvadītās teātra sezonas bērnu un jauniešu auditorijai radītās izrādes, lai 23.novembrī pasniegtu savu simpātiju balvu.

Bērnu un jauniešu žūrijā piedalās 9 bērni un jaunieši vecumā no 9 -15 gadiem no Rīgas, Mārupes, Garkalnes un Ludzas: Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Mārupes pamatskolas, Garkalnes mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas, Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijas, Rīgas Hanzas vidusskolas, Rīgas 19.vidusskolas, Rīgas Doma Kora skolas, A.Pumpura Rīgas 11. pamatskolas. Žūrija tiksies ar «Spēlmaņu nakts 2016/2017» žūrijas pārstāvi - teātra kritiķi Henrietu Verhoustinsku, lai gūtu ieskatu kritiķu darba specifikā. Pēc tikšanās žūrija vienosies par saviem vērtēšanas kritērijiem, kā arī skatītāju balsojuma principu – katrā izrādē, kuru žūrija apmeklēs, arī pārējie skatītāji tiks aicināti izteikt savu viedokli par izrādi, aizpildot speciāli sagatavotu anketu.

Bērnu un jauniešu žūrijai jāizvērtē 10 izrādes, kas atlasītas balstoties uz Spēlmaņu nakts žūrijas un ASSITEJ Latvija (Starptautiskās Bērnu un Jauniešu teātra asociācijas Latvijas nodaļas) ieteikumiem.:

  • 14.oktobrī ‘’Mazais princis", Latvijas Leļļu teātrī, režisore Vija Blūzma;
  • 15.oktobrī ‘’Šausmu autobuss" Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors Kārlis Krūmiņš;
  • 16.oktobrī ‘’Savādais atgadījums ar suni naktī" Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors Valters Sīlis;
  • 21.oktobrī Neatkarīgais projekts ‘’Nāc Laukā!", režisors Kārlis Krūmiņš, norises vieta - Kuldīga, Grants ielas 29 pagalms;
  • 22.oktobrī ‘’Karnevāls un kartupeļu salāti" , Galerijā ISTABA, režisors Jānis Znotiņš;
  • 2.novembrī ‘’80 dienās apkārt zemeslodei" Valmieras drāmas teātrī, režisors Viesturs Roziņš;
  • 11.novembrī ‘’Toma Sojera piedzīvojumi" Dailes teātrī, režisors Dmitrijs Pertrenko;
  • 12.novembrī ‘’Kaštanka", Latvijas Leļļu teātrī, režisors Dmitrijs Petrenko;
  • 17.novembrī ‘’Bruņinieks, kuram sāpēja zobi", Latvijas Leļļu teātrī, režisors Edgars Kaufelds;
  • 20.novembrī ‘’Drebošā telts", Teātris– studija JORIKS, režisore Inga Tropa.

Paralēli izrāžu vērtēšanai, bērnu žūrija tiksies ar izrāžu radošajām komandām un dosies ekskursijās pa teātriem, bet tuvojoties Spēlmaņu nakts vakaram, saskaitīs visas balsis un vienosies par savas specbalvas piešķiršanu kādai no izrādēm. Būtiski, ka bērni paši izveidos balvu, kuras dizains izrietēs no labākās izrādes tematikas un vēstījuma.Balva tiks pasniegta «Spēlmaņu Nakts 2016/2017» apbalvošanas ceremonijas laikā 23.novembrī Dailes teātrī.

Žūrijas darbu plāno un koordinēLKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas 3.kursa, ar specializāciju - Leļļu teātris, studente Alīda Pērkone, kurai ir liela pieredze bērnu pasākumu organizēšanā, kursu un nometņu vadīšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu